Σε ύφεση η φωτιά στην Τανάγρα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες

Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στην Τανάγρα. Η φωτιά έκαιγε όλη νύχτα με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες για να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, έως τις 05:30 το πρωί υπήρχαν ακόμα τρεις μικρές εστίες, τις οποίες κατάφεραν τελικά να σβήσουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις το μεσημέρι. 

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16:30 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ασωπία, χωρίς να απειλούνται κατοικίες. Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσκόλευαν το έργο των πυροσβεστών. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι άνεμοι κόπασαν και όλο το βάρος έπεσε στις επίγειες δυνάμεις, καθώς δεν μπορούσαν να πετάξουν εναέρια μέσα. 

Σύμφωνα με το ενημερωτικό της Πυροσβεστική υπηρεσίας, οι δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν στη περιοχή αποτελούνται από:

  • 67 πυροσβέστες με 30 οχήματα,
  • 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 77 πυροσβέστες, από τις περιφέρειες: Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας
  • 2 ομάδες του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) αποτελούμενες από 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα
  • 1 ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα από την 1η Ε.Μ.Α.Κ.
  • 8 Α/Φ τύπου CANADAIR, 2 Α/Φ τύπου PZL και 5 Ε/Π, τα οποία επιχειρούν εκ περιτροπής, καθώς και 1 συντονιστικό Ε/Π.
  • το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», του Πυροσβεστικού Σώματος για τον επιτόπου συντονισμό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top