Τροχαίο Ζαχαριά: «Είδα ένα μαύρο πράγμα αγκαλιά με το δένδρο»

«Πήγαινε να λύσει μια παρεξήγηση με τους φίλους του»

Θρήνος και σοκ, αυτά είναι τα δύο συναισθήματα στο άκουσμα της τραγικής είδησης για τον θάνατο του 23χρονου γιου του ιδιοκτήτη αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών «Ζαχαριάς» την Τρίτη το απόγευμα στον Άγιο Στέφανο. 

Οι λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το αιματηρό τροχαίο συγκλονίζουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός Αλέξανδρος Ζαχαριάς οδηγούσε ένα Volkswagen Golf GTI και όπως όλα δείχνουν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. 

Σκοτώθηκε σε τροχαίο στον Άγιο Στέφανο ο 23χρονος γιος του Ζαχαριά

Στην οδό Τραπεζούντος, στον Άγιο Στέφανο, προσπάθησε να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα, όμως την ίδια στιγμή η οδηγός του αυτοκινήτου επιχείρησε να στρίψει κι έτσι ο 23χρονος, για να αποφύγει τη σύγκρουση, έκανε έναν ελιγμό και τελικά το αυτοκίνητό του καρφώθηκεσε δέντρο, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. 

Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και το θέαμα που αντίκρισαν ήταν ανατριχιαστικό. Το αυτοκίνητο του νεαρού είχε μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα σιδερικών, μέσα στην οποία είχε εγκλωβιστεί ο ίδιος. Κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν, όμως ήταν πολύ αργά για τον 23χρονο. 

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του. 

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του Αλέξανδρου Ζαχαριά, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν και πήγαν στο σημείο του τροχαίου, όπου κατέρρευσαν στο θέαμα του νεκρού παιδιού τους. 

«Βγήκαν στον δρόμο και είδα ένα μαύρο πράγμα αγκαλιά με το δέντρο»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία γυναίκας, η οποία μένει δίπλα ακριβώς από το σημείο, όπου έγινε το τρομακτικό τροχαίο. 

«Άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο, πετάχτηκα από το κρεβάτι μου και βγήκα έξω. Είδα ένα μαύρο πράγμα αγκαλιά με το δέντρο. Ήταν το αυτοκίνητο, αλλά στην αρχή δεν το είχα καταλάβει. Έπιασε φωτιά στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου και την έσβησαν οι περαστικοί, πριν φτάσει η Πυροσβεστική που απεγκλώβισε το παιδί νεκρό», είπε η κάτοικος της περιοχής στο star.gr.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο συγκεκριμένος δρόμος στον Άγιο Στέφανο είναι πάρα πολύ επικίνδυνος και έχουν γίνει πολλά δυστυχήματα, αφού οι οδηγοί κινούνται με μεγάλες ταχύτητες, κάνουν προσπεράσεις χωρίς να σέβονται τη διπλή γραμμή. Στον ίδιο δρόμο στεγάζεται νηπιαγωγείο, το οποίο έχει σφραγίσει την μπροστινή είσοδο. Οι μαθητές χρησιμοποιούν μόνο την πλαϊνή πόρτα για μπουν στο σχολείο, για να αποφύγουν να βγουν στον δρόμο - καρμανιόλα. 

«Έτρεχε με 170 χλμ. την ώρα»

Κάτοικος περιέγραψε στο star.gr τι συνέβη χθες το απόγευμα. 

«Το αυτοκίνητο που προπορευόταν έβγαλε φλας να στρίψει αριστερά, αλλά το παιδί έτρεχε πολύ, πήγαινε με 170 χλμ. την ώρα κι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, καταλήγοντας πάνω στο δένδρο. Το αυτοκίνητο έγινε μια άμορφη μάζα. Κρίμα, πολύ κρίμα», είπε. 

Δέδες: «Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν μεγάλη ταχύτητα»

Ο ειδικός πραγματογνώμονας Αναστάσιος Δέδες που έχει οριστεί από την Τροχαία για να κάνει την προανάκριση, βρέθηκε στο σημείο του τροχαίου το πρωί για μια πρώτη αυτοψία. 

Όπως είπε στο star.gr, το αυτοκίνητο του 23χρονου έχει μεγάλες επιταχύνσεις. Αυτό σημαίνει πως αν ο νεαρός κινούταν με μεγάλη ταχύτητα όταν προσέκρουσε στο δένδρο, ο θάνατός του θα ήταν αναπόφευκτος ακόμα κι αν φορούσε ζώνη ασφαλείας. 

Από την πρώτη αυτοψία στο σημείο, ο κ. Δέδες είπε πως τα αίτια που οδήγησαν στην εκτροπή του οχήματος θα διευκρινιστούν μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιολογώντας όλα τα στοιχεία και τις μαρτυρίες. 

«Πήγαινε να λύσει μια παρεξήγηση με τους φίλους του»

Την ίδια ώρα μια ακόμα αποκάλυψη για τον προορισμό του 23χρονου Αλέξανδρου Ζαχαριά προκαλεί ανατριχίλα. Ο νεαρός λίγο πριν το δυστύχημα βρισκόταν σε ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας παιχνιδιών της οικογένειάς του. Εκεί βρισκόταν και η δημοσιογράφος του Alpha, Ελένη Λαζάρου. 

Όταν συνέβη το μοιραίο, την πήραν στο τηλέφωνο και της είπαν τα δυσάρεστα. Εκείνη την ώρα βρισκόταν στο ταμείο και η ταραχή της ήταν φανερή. Σε μια συζήτηση που είχε μάλιστα με τον υπαλληλο στο ταμείο, της είπε πως είχε φύγει πριν λίγα λεπτά για να συναντήσει κάποιους φίλους του, με τους οποίους είχε δημιουργηθεί μια παρεξήγηση, την οποία ήθελε να λύσει. 

Τελικά όμως δεν πρόλαβε, αφού το νήμα της ζωής του κόπηκα απότομα, λίγο πριν φτάσει στο σημείο της συνάντησής τους. 

Πριν πέντε χρόνια είχε ξεγελάσει τον θάνατο

Όπως έγινε γνωστό πριν από πέντε χρόνια, ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς είχε βρεθεί και πάλι πρόσωπο με πρόσωπο με τον θάνατο, αλλά είχε καταφέρει να τον ξεγελάσει. 

Τον Αύγουστο του 2014, όταν ήταν μόλις 18 ετών, επέβαινε στο αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού του πατέρα του. Οι δυο τους επέστρεφαν στο σπίτι, όταν ο ιδιοκτήτης της πασίγνωστης αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίων Σαράντα στην Εκάλη. Στην προσπάθειά του να αποφύγει δύο αυτοκίνητα που ήδη είχαν συγκρουστεί, είχε καρφωθεί στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Ξύπνησαν μνήμες από το τροχαίο, όπου έχασε τη ζωή του ο γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo

Η είδηση του τραγικού χαμού του Αλέξανδρου Ζαχαριά ξύπνησε μνήμες από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που είχε συμβεί στις 26 Φεβρουαρίου 2017, όπου έχασαν τη ζωή τους ο 24χρονος Γιώργος Βακάκης, γιος του ιδιοκτήτη της αλυσίδας παιχνιδιών Jumbo, ο φίλος του Ανδρέας Γεωργακόπουλος, η τότε σύζυγος του Υπάτιου Πατμάνογλου και ο μόλις τριών ετών γιος τους. 

Το φρικτό τροχαίο που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο είχε συμβεί στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Η Porsche που οδηγούσε ο Γιώργος Βακάκης εξετράπη της πορείας της, έφυγε με την πλαϊνή πλευρά στον παράδρομο της εθνικής κι έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο του Υπάτιου Πατμάνογλου, έξω από τις τουαλέτες στο πάρκινγκ της εθνικής οδού, όπου μέσα βρίσκονταν η 31χρονη σύζυγός του Αποστολία και ο μικρός τους γιος, Παύλος. 

Το σημείο του τροχαίου, θύμιζε κρανίου τόπο. Οι εικόνες από τις διάσπαρτες λαμαρίνες μαρτυρούσαν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης και πάγωναν το αίμα, δυστυχώς όμως ο φόρος αίματος που συνεχίζουμε να πληρώνουμε στην άσφαλτο είναι πολύ μεγάλος. 

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης

Επιμέλεια: Ευαγγελία Ντούρου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top