Δυστύχημα Πτολεμαΐδα: Ανείπωτη θλίψη - Κηδεύτηκαν οι δύο νεαροί ποδηλάτες

Σοκάρουν οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων

Κηδεύτηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στα χωριά τους, οι δύο ποδηλάτες που έχασαν τη ζωή τους στην Πτολεμαϊδα, όταν ΙΧ μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και τους χτύπησε. 

Δύο νεκροί ποδηλάτες στην Πτολεμαΐδα - Τους παρέσυρε αυτοκίνητο

Όπως μετέδωσε η Ραλλιώ Λεπίδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο θρήνος είναι ανείπωτος στο Πλατανόρευμα Κοζάνης, όπου φίλοι και συγγενείς συνόδευσαν τον 25χρονο Γιώργο Πράσσο στην τελευταία του κατοικία. 

Θρήνος για τους δύο ποδηλάτες στην Πτολεμαΐδα: «Σήμερα θα έπαιρνε πτυχίο»

Τραγικές φιγούρες ο πατέρας του, η μητέρα του και η μικρότερη αδελφή του. 

Την ίδια ώρα, σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε και ο 24χρονος Γιώργος Μίλτσης από τη Φλαμουριά Πέλλας. 

Δείτε εικόνες από την κηδεία του 25χρονου ποδηλάτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Oι σοκαριστικές περιγραφές των αυτόπτων μαρτύρων - ποδηλατών 

Εντωμεταξύ, συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των ποδηλατών που σώθηκαν από το δυστύχημα στην Πτολεμαΐδα.

«Είχα αγίους στο πλευρό μου» λέει ο Γιώργος Τρίμπος, αστυνομικός, ποδηλάτης και αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. 

«Ήμουνα 20 μέτρα πιο μπροστά από τα άλλα παιδιά και ξαφνικά βλέπω ένα αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα να μας εμβολίζει όλους. Εμένα με βρήκε πιο χαλαρά, με έριξε κάτω και μετά άκουγα μόνο ουρλιαχτά… Σαν ένα τοίχος επάνω μου ήρθε. Μπαμ. Δεν κατάλαβα πως ήρθε επάνω μου» ανέφερε στον Alpha.

Ο 23χρονος Ματθαίος γλίτωσε καθώς το τραύμα στο λαιμό δεν ήταν τόσο βαθύ όσο των δύο συναθλητών του που κόπηκαν στο ίδιο σημείο και ξεψύχησαν λίγη ώρα μετά στο νοσοκομείο. Έχει την εικόνα της Παναγιάς στο προσκεφάλι του και προσπαθεί να ξεχάσει τις άγριες εικόνες με το αυτοκίνητο να τους θερίζει, όπως λέει. 

«Σπίνιαρε και πρέπει να μας χτύπησε με το παρμπρίζ πίσω, μας πήρε παραμάζωμα. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο…. Που να ξέραμε τι θα μας ξημερώσει στα επόμενα χιλιόμετρα». 

Σε κατάσταση σοκ η 62χρονη οδηγός 

Η οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε και σκότωσε τους ποδηλάτες, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Σήμερα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος αφού διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το δυστύχημα, την άφησε ελεύθερη.

Τι ισχυρίζεται η 62χρονη φαρμακοποιός 

Το σημείο όπου έγινε το τροχαίο είναι μια δεξιά απότομη στροφή και εκεί έχασα τον έλεγχο χωρίς να καταλάβω πως έγινε κάτι τέτοιο. Το αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του και πήγε προς τα δεξιά. Προσπάθησα να το επαναφέρω αλλά βρέθηκα στο αντίθετο ρεύμα και έπεσα πάνω στους ποδηλάτες

Όπως μετέφωσε η Ραλλιώ Λεπίδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αύμφωνα με πληροφορίες, όπως ισχυρίζονται οι ποδηλάτες, η 62χρονη προσπάθησε να πάρει το κινητό της που έπεσε μέσα στο αυτοκίνητο και την ώρα που έσκυψε έκανε την στραβοτιμονιά, προκαλώντας το φοβερό δυστύχημα. 

Στο σημείο της τραγωδίας αφήνουν λευκά τριαντάφυλλα

Η οσμή του θανάτου στο σημείο της τραγωδίας είναι διάχυτη. Προσωπικά αντικείμενα των παλικαριών είναι σκορπισμένα παντού, όπως και λευκά τριαντάφυλλα. 

Τι προβλέπει ο νέος ποινικός κώδικας για τα τροχαία 

Σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα για τα τροχαία ατυχήματα : Ο οδηγός θα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους αν από την πράξη προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, με κάθειρξη έως δέκα έτη αν η πράξη του είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη ανθρώπου, με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών αν είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου ανθρώπου. Αν προκλήθηκε θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

Νέος Ποινικός Κώδικας: Τι προβλέπει για τις τροχαίες παραβάσεις 

 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top