14χρονη έσωσε την αδερφή της από βέβαιο πνιγμό!

Είχε πέσει στην πισίνα του σπιτιού τους, βάθους 3 μέτρων

Η Νεφέλη, ένα παιδί μόλις  14 ετών, έσωσε από βέβαιο πνιγμό την μικρότερη αδερφούλα της. Είναι το πρώτο παιδί στην Ελλάδα και ένα από τα πρώτα παιδιά στον κόσμο που σώζει μια ανθρώπινη ζωή.

«Είχα γυρίσει μόλις από το σχολείο, έκανα διαβάσματα, τα αδέρφια μου  κολυμπούσαν, η οικιακή βοηθός άρχισε να φωνάζει το όνομα της αδερφής μου, δεν έδωσα σημασία, λέω παιχνίδι θα είναι», λέει. 

Αλλά μόνο παιχνίδι δεν ήταν. Η μικρή αδερφή της Νεφέλης, η 10χρονη Δανάη είχε πέσει στην πισίνα του σπιτιού τους, βάθους 3 μέτρων. Πνιγόταν. Κανείς δεν μπορούσε να αντιδράσει. Τότε η 14χρονη ηρωίδα ανέλαβε δράση.

Η Νεφέλη  με απόλυτη ψυχραιμία ένωσε τα χέρια της κι αμέσως άρχισε να εφαρμόζει ρυθμικές πιέσεις στο στήθος της μικρής της αδερφής και να της δίνει το φιλί της ζωής.

Η μικρή ηρωίδα ένα μήνα πριν είχε διδαχθεί στο σχολείο της,  πρώτες βοήθειες από το πρόγραμμα «Kids Save Lives  Τα παιδιά σώζουν ζωές».

Έτσι κατάφερε να επαναφέρει στην ζωή την  μικρότερη αδελφή της.

Το Kids Save Lives είναι ένας Ανθρωπιστικός Οργανισμός που προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του από το 2010.Μέχρι σήμερα έχει μπει σε περισσότερα από 300 σχολεία όλης της χώρας, έχει εκπαιδεύσει περίπου 30.000 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και Λυκείου και 12.000 φοιτητές.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top