Μετά από 100 ημέρες η θερμοκρασία στην Αθήνα ξεπέρασε τους 20 βαθμούς

Από Καθαρά Δευτέρα και μετά ο καιρός χαλάει ξανά

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την πρόγνωση για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Μετά από 100 ημέρες, η μέγιστη θερμοκρασία στο Κέντρο της Αθήνας (σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr στο Γκάζι), στην Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 ξεπέρασε το όριο των 20 βαθμών.

Πηγή φωτογραφίας: meteo.gr

Βέβαια, όπως διακρίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί, σε αρκετές άλλες περιοχές η θερμοκρασία έφτασε σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα.

Πηγή φωτογραφίας: meteo.gr

Mίνι καλοκαίρι με τον υδράργυρο να φτάνει τους 25 βαθμούς

Τους 25 βαθμούς πλησίασε ο υδράργυρος τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης 6 Μαρτίου 2019. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στα Τρίκαλα (24.5 C), στη Λιβαδειά (24.2 C), στη Μακρακώμη (24 C), στην Άνδρο (23.9 C), στη Λάρισα (23.8 C), στη Βέροια (23.7 C), στα Γιαννιτσά (23.6 C) και στην Πλατανούλια Λάρισας (23.4 C).

Από «Καθαρά Δευτέρα» ο καρός χαλάει ξανά

Όσοι σκοπεύετε να αποδράσετε για το τριήμερο θα έχετε σύμμαχό σας τον καλό καιρό. Από την «Καθαρά Δευτέρα» και μετά όμως, οι βροχές επιστρέφουν.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, μετά το μίνι καλοκαίρι ο καιρός αλλάζει εντελώς «πρόσωπο» με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες σε όλη τη χώρα, δίχως να αποκλείονται και τα χιόνια στα ηπειρωτικά.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 12 Μαρτίου, περιμένουμε μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοδυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top