Πέθανε ο σφαγέας της Θάσου: Είχε τεμαχίσει την οικογένειά του

Ο Θεόφιλος Σεχίδης και το έγκλημα που είχε κάνει την Ελλάδα να "παγώσει"

Από ανακοπή καρδιάς εκτιμάται ότι πέθανε Ανακοπή στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλόυ ο Θεόφιλος Σεχίδης, ο άνδρας που έμεινε στην ιστορία ως ο «σφαγέας της Θάσου», ο οποίος δολοφόνησε και τεμάχισε τον πατέρα, τη μητέρα, τον θείο του, την αδερφή του και τη γιαγιά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σεχίδης αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα εδώ και χρόνια και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. 

Την αιτία θανάτου, πάντως, θα αποτυπώσει η ιατροδικαστική έκθεση μετά τη νεκροψία-νεκροτομή στην οποία θα υποβληθεί η σορός του.

Όπως έγινε γνωστό ο Θεόφιλος Σεχίδης τα τελευταία χρόνια είχε παχύνει υπερβολικά, κάπνιζε μανιωδώς και προαυλιζόταν ελάχιστα, με αποτέλεσμα οι γιατροί της ψυχιατρικής πτέρυγας να ελέγχουν συχνά την κατάστασή του.

Την ώρα του μπάνιου το πρωί της Τρίτης παρουσίασε δυσκολία αναπνοής. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Θεόφιλος Σεχίδης κατά τη διάρκεια της δίκης του για τις δολοφονίες των μελών της οικογένειάς του - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Το 2017 και μετά από 21 χρόνια εγκλεισμού του είχε υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου, η οποία όμως είχε απορριφθεί.

Το έγκλημα που έκανε το Πανελλήνιο να παγώσει

Ήταν Αύγουστος του 1996, όταν το πανελλήνιο συγκλονίζεται από την πρωτοφανούς αγριότητας δολοφονία μιας ολόκληρης οικογένειας.

Για τις πέντε δολοφονίες συνελήφθη ο 24χρονος τότε γιος της οικογένειας Σεχίδη, Θεόφιλος, ο οποίος ομολόγησε με πρωτοφανή κυνισμό ότι δολοφόνησε και τεμάχισε τον πατέρα, τη μητέρα, την αδελφή και τη γιαγιά του, γιατί πίστευε ότι συνωμοτούσαν για να τον σκοτώσουν. 

Οι λεπτομέρειες του εγκλήματος σόκαραν το Πανελλήνιο. Ο 24χρονος τότε φοιτητής Νομικής, όπως ομολόγησε αφού σκότωσε τα μέλη της οικογένειάς του, τα τεμάχισε και κράτησε τα μέλη τους στο ψυγείο. Μετά, κάνοντας τρία διαφορετικά δρομολόγια με πλοίο, μετέφερε τα διαμελισμένα πτώματα μέσα σε σακούλες σκουπιδιών στη χωματερή της Καβάλας. 

Αυτό που είχε σοκάρει τους δικαστές και τους αστυνομικούς είναι η ψυχρότητα και το πόσο ανέκφραστος ήταν ο Θεόφιλος Σεχίδης - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi.

Στις αρχές Μαΐου της ίδιας χρονιάς, ο πατέρας του, Δημήτρης, δάσκαλος και διευθυντής σε τοπικό σχολείο, τον κάλεσε στο σπίτι της οικογένειας στον Λιμένα της Θάσου, ώστε να τον πείσει να επισκεφθεί ψυχίατρο, καθώς παρουσίαζε κάποια προβλήματα συμπεριφοράς. 

Εκεί βρισκόταν ήδη ο θείος του, Βασίλης, ο οποίος για πολλά χρόνια ζούσε στο Βέλγιο. Μάλιστα τον είχε καλέσει ο πατέρας του Θεόφιλου Σεχίδη, μήπως καταφέρει να τον πείσει να νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα. 

Στα τέλη Μαΐου η σύζυγος του Βασίλη Σεχίδη, Ελένη, προσπάθησε τηλεφωνικά από το Βέλγιο να επικοινωνήσει μαζί του. Σε όλες τις κλήσεις προς το σπίτι της οικογένειας στη Θάσο απαντούσε μόνο ο ανιψιός της, Θεόφιλος. 

«Μου έλεγε ότι όλοι απουσίαζαν και ότι ο σύζυγός μου και θείος του είχε φύγει ξαφνικά - τη μία φορά στο Βέλγιο, την άλλη στην Ιταλία», είχε καταθέσει η ίδια στον εισαγγελέα. 

Μάλιστα αυτό που είχε κάνει εντύπωση σε όλους ήταν η ψυχρότητα του Θεόφιλου Σεχίδη τόσο κατά τη διάρκεια τέλεσης της δολοφονίας, όσο και κατά την αναπαράσταση.

Ο ίδιος ομολόγησε ότι αφού αποκεφάλισε τον πατέρα, τη μητέρα, την αδελφή, τη γιαγιά και τον θείο του, τους τεμάχισε ακούγοντας Τσαϊκόφσκι, ενώ έβαλε τους εγκεφάλους τους στο ψυγείο για να τους μελετήσει. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top