Ταρακουνήθηκε η Πρέβεζα! Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ

Έγινε αισθητός και στη Λευκάδα και τον Μύτικα

Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην Πρέβεζα, αναστατώνοντας τους κατοίκους της πόλης, αλλά και αυτούς σε Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία και Άρτα. 

Ο σεισμός έγινε στις 04:26 το πρωί στον θαλάσσιο χώρο 14 χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά της Πρέβεζας και 294 χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά της Αθήνας. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν τέτοια η ένταση του σεισμού που έγινε έντονα αισθητός στη Λευκάδα, στον Μύτικα και στην Άρτα. 

Αμέσως μετά τον σεισμό υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλά κτίρια στο κέντρο της Πρέβεζας, αλλά και στις γύρω περιοχές. 

Κλιμάκια του δήμου Πρέβεζας ξεκίνησαν τους ελέγχους από νωρίς το πρωί, πρώτα από τα σχολεία, ενώ έχουν σημειωθεί κάποιες ζημιές σε παλιές κατοικίες και ρωγμές σε σπίτια. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Προσοχή συστήνουν οι σεισμολόγοι - Παρακολουθείται το φαινόμενο

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε ότι το φαινόμενο είναι υπό παρακολούθηση και εκτίμησε ότι η σεισμική ακολουθία θα εξελιχθεί ομαλά. 

Από την πλευρά του ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο σημερινός σεισμός στην Πρέβεζα να είναι συνέπεια του σεισμού στη Ζάκυνθο. 

Επεσήμανε ότι χρειάζεται προσοχή το επόμενο δίμηνο στη συγκεκριμένη περιοχή και πρόσθεσε ότι η δυτική Ελλάδα δίνει πάντα σεισμούς, γι’ αυτό και οι κάτοικοι, όπως είπε, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνονται από τις αρμόδιες αρχές. 

Ο δήμαρχος Πρέβεζας, Χρήστος Μπαΐλης τόνισε ότι οι κάτοικοι αναστατώθηκαν από το σεισμό, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές ζημιές. Όπως είπε έπεσαν κάποια αντικείμενα στα σπίτια και με το πρώτο φως της ημέρας όλες οι υπηρεσίες του δήμου θα βγουν στους δρόμους για να ελέγξουν και να αξιολογήσουν την κατάσταση. 

Χουλιάρας: "Από τη Δευτέρα ξεκίνησε η σεισμική δραστηριότητα"

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες είχε καταγραφεί στην ίδια περιοχή ένας ακόμα σεισμός, μεγέθους 4,4 Ρίχτερ. 

Μάλιστα σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα, η σεισμική δραστηριότητα στη δυτική Ελλάδα έχει ξεκινήσει από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν στις 18:50 σημειώθηκε σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Κορώνη και στις 19:41, νέος σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Αμαλιάδα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top