«Σελίδες κατοχής» ο τίτλος του βιβλίου του Κουζινόπουλου

Αναφέρεται στην κατοχική Θεσσαλονίκη και τους αγώνες για ελευθερία

Η παρουσίαση του βιβλίου "ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ"  του Σπύρου Κουζινόπουλου έγινε σε μεγάλο εκδοτικό οίκο και πλήθος κόσμου απόλαυσε την βραδιά .Για το βιβλίο μίλησαν οι  Ηλίας Νικολόπουλος Βασιλική Λάζου και Βασίλης Σκουρής .

To βιβλίο αναφέρεται στην κατοχική Θεσσαλονίκη, στους αγώνες για Ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία, τις ηρωικές πράξεις αντίστασης στους χιτλερικούς κατακτητές.


Επίσης στις σελίδες παρακολουθούμε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις κατά της πολιτικής επιστράτευσης και της καθόδου των Βουλγάρων φασιστών στη Μακεδονία , την πείνα , τις ομαδικές εκτελέσεις , και τις μεγάλες αποδράσεις από τα νύχια των ναζί .

Ξεχωριστό κεφάλαιο για δυο άγνωστα τραγούδια που έγραψε ο μεγάλος βάρδος της λαϊκής μουσικής Βασίλης Τσιτσάνης για την Εθνική Αντίσταση.

Ο δημοσιογράφος συγγραφέας Σπύρος Κουζινόπουλος παραθέτει συγκλονιστικές μαρτυρίες αδημοσίευτα στοιχεία αλλά και ένα σπάνιο ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό που φωτίζει πτυχές της σκοτεινής περιόδου της Κατοχής στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο εδώ


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top