Μαγικές εικόνες: Στα… λευκά πολλές περιοχές της χώρας

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Βίντεο drone  από τη χιονισμένη Καστοριά που έστειλε στο star.gr ο Ιωάννης Τράσσιας

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήδη σε αρκετές περιοχές το χιόνι έχει δημιουργήσει ένα παραμυθένιο σκηνικό που ταιριάζει απόλυτα με την εορταστική περίοδο που διανύουμε. 

Στην περιοχή της Καστανιάς το χιόνι έχει φτάσει έως και τους 70 πόντους, ενώ επικρατεί παγετός και πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. 

χιόνια στα ορεινά των Τρικάλων

Το χιόνι έχει καλύψει τις ορεινές περιοχές των Τρικάλων - φωτογραφία: Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΛΑΣ

Δεκαοκτώ μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ρίχνουν αλάτι, ενώ σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χ. Μιχαλάκη όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, προκειμένου οι επισκέπτες να απολαύσουν το πανέμορφο τοπίο. 

Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σήμερα Τετάρτη δε θα λειτουργήσουν στον δήμο Μετεώρων, τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία Ασπροκκλησιάς, Χρυσομηλιάς καθώς και ο παιδικός σταθμός Χρυσομηλιάς λόγω παγετού.

μαγικές εικόνες

Η πυκνή χιονόπτωση στον νομό Τρικάλων έχει δημιουργήσει μια μαγική εικόνα - φωτογραφία: Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΛΑΣ

Πυκνό χιόνι έχει καλύψει τα πάντα και στο χιονοδρομικό κέντρο και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. 

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω παγετού και χιονόπτωσης, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

η γαλανόλευξη στα χιόνια

Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες - φωτογραφία: Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΛΑΣ

Στην Ημαθία, οι οδηγοί θα χρειαστούν αλυσίδες από το 89ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης– Βέροιας- Κοζάνης έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, από το 16ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας – Σελίου έως το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο (“Σέλι”), στη δημοτική οδό μεταξύ Νάουσας και 3-5 Πηγαδιών, από το 12ο χιλιόμετρο έως το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο (“3-5 Πηγάδια”), όπως επίσης από το 12ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Νάουσας – Σελίου, έως το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο.

Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες σε τμήματα του οδικού δικτύου της Πέλλας, συγκεκριμένα από το 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας – χιονοδρομικού κέντρου Βόρα έως το χιονοδρομικό κέντρο και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς, από το 7ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας.

τρικαλα χιόνι

Η χιονισμένη Καστανιά Τρικάλων - φωτογραφία: Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΛΑΣ

Στον νομό Χαλκιδικής οι αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στους οδηγούς που κινούνται στην επαρχιακή oδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας και στην επαρχιακή οδό Αρναίας -Ταξιάρχη. Στον νομό Κιλκίς αλυσίδες χρειάζονται από το 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας- Λιβαδίων.

Κλειστά σχολεία στη Ροδόπη

Δώδεκα σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές σήμερα στον Δήμο Αρριανών στη Ροδόπη, όπως αποφασίστηκε κατόπιν και των σχετικών εισηγήσεων των διευθυντών και προϊσταμένων των σχολείων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, δηλαδή της χιονόπτωσης και του παγετού.

Πολλά σχολεία έμειναν κλειστά και σήμερα στη Ροδόπη - φωτογραφία: Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΛΑΣ

Συγκεκριμένα, δε θα λειτουργήσουν τα Νηπιαγωγεία Εσοχής, Κύμης, Οργάνης, τα μειονοτικά Δημοτικά Άνω Βυρσίνης, Εσοχής, Κύμης, Μυρτίσκης, Οργάνης, Κέχρου, Κερασιάς και Χλόης, και το Γυμνάσιο Οργάνης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top