Κοινό πτυχίο από ΕΜΠ και Κολούμπια: Τι αλλάζει με τη νέα συμφωνία

Με τη σφραγίδα και των δύο ιδρυμάτων το πτυχίο

Πολυτεχνείο

Επανάσταση στον τομέα της Παιδείας φέρνει συμφωνία ανάμεσα στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ για προπτυχιακό τίτλο σπουδών που θα έχει τη σφραγίδα και των δύο ιδρυμάτων. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», στη συμφωνία αυτή κατέληξε ο πρύτανης του ΕΜΠ, Γιάννης Γκόλιας με τις αρχές του αμερικανικού ιδρύματος και δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες φοιτητές που θα πάνε στην Αμερική θα σπουδάσουν δωρεάν. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει σε 12 μήνες και θα αφορά σε φοιτητές που έχουν διακριθεί για τις επιδόσεις τους. Το ΕΜΠ έχει εξασφαλίσει μειωμένο κόστος σπουδών για τους Έλληνες φοιτητές στις ΗΠΑ και το κόστος αυτό δε θα επιβαρύνει τους ίδιους, αφού θα καλύπτεται είτε από δωρεές του ιδρύματος, είτε με υποτροφίες. 

Επίσης οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την παροχή από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το Κολούμπια κοινού μεταπτυχιακού πτυχίου που θα δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές του ενός πανεπιστημίου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του πέμπτου έτους για το νέο δίπλωμα σε μια σειρά ειδικότητες Μηχανικού στο άλλο πανεπιστήμιο. 

Τέλος, αναμένεται να προωθηθούν διαδικασίες για την παροχή νέου πτυχίου με τη δυνατότητα οι φοιτητές κάθε πανεπιστημίου να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του δεύτερου έτους για επιλεγμένα υπάρχοντα προγράμματα μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών στο άλλο πανεπιστήμιο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top