Το « 'στρωσε» για τα καλά! Μαγικές εικόνες από τη χιονισμένη Ελλάδα

Συνεχίζεται και την Κυριακή η κακοκαιρία

Δείτε στο video, εντυπωσιακές εικόνες από το χιονισμένο Περτούλι

 

Συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή η κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα, με βασικά χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, αλλά και τα χιόνια στα ορεινά. 

Χιόνια στα ορεινά της Πιερίας

Χιόνια στα ορεινά της Πιερίας / odelalis.gr

Στην Πιερία το έχει «στρώσει» για τα καλά, με το χιόνι στις ορεινές περιοχές να έχει σκεπάσει τα πάντα. 

Πιερία1

Χιονισμένο τοπίο στην Πιερία - odelalis.gr

Πιερία2

Χιονισμένο τοπίο στην Πιερία - odelalis.gr

Πιερία3

Ζώα περπαρούν στους χιονισμένους δρόμους στα βουνά της Πιερίας - odelalis.gr

Πιερία5

Μαγικές εικόνες στην Πιερία - odelalis.gr

Το πρώτο χιόνι έπεσε και στον Ταΰγετο, σε υψόμετρο 1.500 – 1.600 μέτρων, με το θερμόμετρο να δείχνει -6 βαθμούς Κελσίου στον Προφήτη Ηλεία. 

Ταΰγετος

Τα πρώτα χιόνια στον Ταΰγετο - messinia live

Και η ορεινή Ναυπακτία «ντύθηκε» από χθες στα λευκά, με τη θερμοκρασία να έχει σημειώσει σημαντική πτώση, ενώ στα πεδινά σημειώνονται βροχές και καταιγίδες. 

Ναύπακτος

Χιόνια και στην ορεινή Ναυπακτία - Nafpaktianews

Στα Χάνια του Πηλίου το χιόνι έχει αγγίξει τα 10 εκατοστά, ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει στους -3 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι αρχές είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. 

Αντιολισθητικές αλυσίδες

Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται σε τμήμα του οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στην Ημαθία λόγω της χιονόπτωσης. 

Βασιλίτσα1

Βασιλίτσα - Facebook / Αθηνά Κορρέ

Βασιλίτσα2

Βασιλίτσα - Facebook / Αθηνά Κορρέ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας της Αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε τμήμα της εθνικής οδού Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας), καθώς και σε τμήματα των επαρχιακών οδών, Γρεβενών - Σαμαρίνας, Γρεβενών - Βασιλίτσας, Γρεβενών - Περιβολίου. Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης).   Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται και οι οδηγοί που κινούνται στον νομό Ημαθίας. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αλυσίδες χρειάζονται στην παλαιά εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Βέροιας -Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου καθώς και στις δημοτικές οδούς Νάουσας/3-5 Πηγαδίων, Νάουσας -Σελίου, Νάουσας -Ροδοχωρίου.   

Ζήρεια

Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας - PameZiria.gr/ Facebook

Τσουχτερό το κρύο και σήμερα, Κυριακή

Σήμερα αναμένονται βροχές που στη δυτική χώρα και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρές και στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές θα συνοδεύονται κατά τόπους από καταιγίδες. 

Μαίναλο1

Χιόνια στο Μαίναλο/ Εxplore Mainalo

Σταδιακά και έως το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα θα κινηθούν στα ανατολικότερα επηρεάζοντας κυρίως την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, και την Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ καταιγίδες αναμένονται στις ίδιες περιοχές με εξαίρεση τη Κεντρική Μακεδονία.

Μαίναλο2

Χιόνια στο Μαίναλο - Explore Mainalo

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, οι οποίες στα δυτικά και βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες στα νότια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 έως 15, στα νότια από 10 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 17, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 21, και στην Κρήτη από 16 έως 21.

Περτούλι

Περτούλι 

Στην Αττική αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές, ενώ χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 9 βαθμούς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top