Μάνδρα έναν χρόνο μετά: Ένα πρόσωπο της τραγωδίας θυμάται…

Αναμνήσεις μιας τραγωδίας και αγώνας για την επόμενη μέρα

Ένας χρόνος συμπληρώνεται αύριο από τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα. Έναν χρόνο μετά την τραγωδία, ο Γιάννης Σωτηρόπουλος συνάντησε ξανά τον Μιχάλη Μάινα, η ιστορία του οποίου τότε είχε συγκλονίσει. 

«Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι φεύγω. Λέω στη γυναίκα μου: Κοίτα να σωθείς, εγώ φεύγω. Και το ακούει αυτό ο γιός μου από πάνω και πήδηξε και μαζί με άλλους δύο με έσωσαν».

Εδώ και ένα χρόνο στο μυαλό του Μιχάλη Μάινα στριφογυρίζει διαρκώς εκείνο το πρωϊνό της 15ης Νοεμβρίου του 2017. Μέσα σε λίγα λεπτά είδε το σπίτι του στην οδό Κοροπούλη να κατακλύζεται από λασπόνερα. Επί 3,5 ώρες αυτός και η σύζυγός του πάλευαν να σωθούν. Η πεθερά του δεν τα κατάφερε. 

«Από τύχη ζω κι εγώ και η γυναίκα μου. Η πεθερά μου ήταν μεγάλη σε ηλικία. Μια αναπνοή πήρε και πνίγηκε. Η γυναίκα μου πρόλαβε και ανέβηκε στα ντουλάπια της κουζίνας και κρατήθηκε».

Την ώρα που έχανε την πεθερά του, μια άλλη ζωή ερχόταν στον κόσμο. Η πυροσβεστική απεγκλώβισε την έγκυο κόρη του και λίγη ώρα αργότερα γεννήθηκε η εγγονούλα, η οποία αύριο σβήνει το πρώτο της κεράκι.

«Η εγγόνα είναι αστέρι, είναι η πριγκίπισσα μας, είναι μια κούκλα, χαμογελαστό παιδί και μας έχει δώσει ζωή, πολλή ζωή.  Τα αντιπλημμυρικά έργα στην Μάνδρα ξεκίνησαν τον Αύγουστο, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν σε οκτώ μήνες. Έως τότε οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να ζουν με τον φόβο μιας νέας πλημμύρας».

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία, πολλοί είναι οι κάτοικοι της Μάνδρας που δεν έχουν καταφέρει ακόμη να φτιάξουν τα σπίτια τους και τα μαγαζιά τους.

«Με τι λεφτά να τα φτιάξει ο κόσμος; Με τα 5.000 που δώσανε; Εδώ δεν μας απαλλάξανε από τον ΕΝΦΙΑ, όπως έγινε στο Μάτι και στην Κινέτα!»

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.  

  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top