Σε επιφυλακή για το Πολυτεχνείο-Μυστικοί αστυνομικοί στα Εξάρχεια

5.000 αστυνομικοί επί ποδός για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων

Πολυτεχνείο αστυνομία

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει των τριήμερων εορτασμών για την 45η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου που θα κορυφωθούν το Σάββατο το απόγευμα με την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία. 

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό με τις συσκέψεις να διαδέχονται η μία την άλλη, ώστε να αποφασιστούν τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν και τα οποία αναμένεται για μία ακόμα φορά θα είναι δρακόντεια. 

Η οδηγία προς τους αστυνομικούς είναι σαφής. Θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων, κτιρίων, κυρίως αστυνομικού ενδιαφέροντος, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν ήδη μπει ορμητήρια κουκουλοφόρων μέσα σε καταλήψεις. 

Τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, με τον αρχικό σχεδιασμό να περιλαμβάνει, ισχυρή αστυνομική παρουσία, πλαισίωση των ύποπτων ομάδων κατά τη διάρκεια της πορείας και παρέμβαση στην αρχή εκδήλωσης των επεισοδίων, παρακολούθηση κτιρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη ή όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες στο κέντρο της πόλης. Επίσης στα Εξάρχεια θα αναπτυχθούν «μυστικοί» αστυνομικοί που θα παρακολουθούν και στόχος τους θα είναι ο εντοπισμός ύποπτων κινήσεων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top