Δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις οδήγησης – Τι συνέβη;

Στους δρόμους οι εξεταστές

Εδώ κι ένα μήνα δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις οδήγησης στη χώρα μας και αυτό γιατί οι εξεταστές απέχουν από τα καθήκοντά τους. 

Σήμερα μάλιστα, Δευτέρα, η Πανελληνία Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, καθώς οι υποψήφιοι οδηγοί που περιμένουν πανελλαδικά να δώσουν εξετάσεις ξεπερνούν τις 30.000. 

Οι δάσκαλοι οδήγησης απέκλεισαν την είσοδο του υπουργείου για όλους και αναμένεται με τα εκπαιδευτικά τους οχήματα να πάνε κομβόι μέχρι ένα σημείο στους γύρω δρόμους. 

Οι εκπαιδευτές οδήγησης καταγγέλλουν ότι οι εξεταστές απέχουν από τις εξετάσεις περισσότερο από ένα μήνα, ενώ πληρώνονται κανονικά, αφού εμφανίζονται καθημερινά στο υπουργείο, χωρίς να λαμβάνουν το έξτρα επίδομα των 178 ευρώ για τις εξετάσεις. 

Από την πλευρά τους οι εξεταστές διαμαρτύρονται γιατί το νέο νομοσχέδιο προβλέπει τον περιορισμό από δύο σε έναν εξεταστή σε κάθε εξέταση υποψήφιου οδηγού και παράλληλα την περικοπή του πρόσθετου επιδόματος των 178 ευρώ που λαμβάνουν μηνιαίως για τις εξετάσεις. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top