Μάτι: Εξιτήριο πήρε το τελευταίο παιδί που νοσηλευόταν στο Παίδων

Η γιαγιά του μιλά αποκλειστικά στο Star

H πρώτη καλή είδηση που έρχεται από το Μάτι μετά από καιρό. Ο 6χρονος Κωνσταντίνος, το τελευταίο παιδάκι που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων πήρε εξιτήριο. Η γιαγιά του μιλάει αποκλειστικά στο Star. 

«Βέβαια θυμάται. Βέβαια θυμάται και φοβάται». 

H εικόνα του συγκλόνισε, σημάδεψε την τραγωδία στο Μάτι. Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερες από 30 μέρες για να βρεθεί και πάλι στην αγκαλιά της γιαγιάς και του μπαμπά του. Οι 30 ημέρες όμως, δεν αρκούν για να σβήσουν τους εφιάλτες που σημαδεύουν ακόμα τα όνειρά του. 

«Το συζητάμε αυτό το πράγμα, μόνος του ξεκίνησε την κουβέντα, οπότε αναγκαστικά έπρεπε να του το πω, σαν γεγονός αυτό. Το δέχθηκε σαν ενήλικας μπορώ να πω», λέει η γιαγιά του. 

Νοσηλεύονται ακόμη η μητέρα και ο παππούς του Κωνσταντίνου 

Η μητέρα του κερδίζει σιγά σιγά τη μάχη, μεταφέρθηκε από το Θριάσιο στο Γεννηματάς, εκτός κινδύνου πια... Στο ίδιο νοσοκομείο και ο παππούς του. Κι η γιαγιά, όρθια παρά να παλεύει να τρέχει από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Να προσπαθεί να τους στηρίξει όλους. Αφήνοντας στην άκρη πόσο μάτωσε η ζωή τους. 

Δεν σβήνουν οι μνήμες για τον 6χρονο 

Τώρα ο Κωνσταντίνος, ετοιμάζεται σιγά σιγά να πάει στην πρώτη Δημοτικού...  γνωρίζει πως η μητέρα του δεν θα του κρατάει το χέρι την πρώτη μέρα... ξέρει όμως ότι γρήγορα θα είναι κοντά του.

Είναι δύσκολο να ξεκινήσει τώρα αμέσως όπως καταλαβαίνετε, γιατί τώρα βγήκε, προχθές βγήκε, από το νοσοκομείο, οπότε σαφώς είναι και πολύ δύσκολο. Θεωρητικά θα πάει πρώτη Δημοτικού και ελπίζω να τα καταφέρει», λέει η γιαγιά του. 

«Ευχαριστώ τους γιατρούς»

«Να ευχαριστήσω τους γιατρούς που παρέλαβαν την οικογένειά μου, την φτάσανε εκεί που την φτάσανε. Σώους, ζωντανούς.  Και όλο το προσωπικό, τους νοσηλευτές, που μας περάσανε όλη αυτή την αγάπη, την τόσο μεγάλη αγάπη η οποία πέρασε μέσα μας. Τους ευχαριστώ όλους πάρα πάρα πολύ». 

Μοναδική ευχή για τον εγγονό της,  να ξεχάσει γρήγορα τις εικόνες φρίκης, να ξεχάσει πως το σπίτι τους πως χάθηκε στις φλόγες, να σβήσει τις μνήμες και να χαμογελάσει ξανά. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top