Eκκένωση σταθμών του μετρό "στα τυφλά" - Έψαχναν με τα κινητά την έξοδο

Σοβαρά κενά ασφαλούς εκκένωσης ανέδειξε η χθεσινή τρίωρη διακοπή ρεύματος

Τα σοβαρά κενά ασφαλούς εκκένωσης των σταθμών του Μετρό ανέδειξε η χθεσινή τρίωρη διακοπή ρεύματος. Ο πρόεδρος των εργαζομένων καταγγέλει ότι οι μισές λάμπες ασφαλείας χθες δεν λειτούργησαν, ενώ βίντεο στο σταθμό του Συντάγματος δείχνει επιβάτες να ψάχνουν στα... σκοτάδια την έξοδο.

Βίντεο καταγράφει επιβάτες στις σκάλες του μετρό Συντάγματος να προσπαθούν να βρουν μόνοι τους την έξοδο μέσα στο σκοτάδι, ρίχνοντας φώς με φακούς από τα κινητά τους τηλέφωνα! 

Στα... τυφλά φαίνεται πως έγινε και η εκκένωση του σταθμού στην Ακρόπολη. Ενδεικτική της αναστάτωσης που επικράτησε είναι η ανάρτηση μιας μητέρας επιβάτη:

«Δύο φώτα μόνο στις σκάλες. Σε όλες τις σκάλες. Και σκέφτομαι τώρα εγώ με το φτωχό μου μυαλό: αν είχε γίνει κάτι σοβαρότερο, πχ πυρκαγιά, έκρηξη, τι ακριβώς θα έκαναν; »

Συνολικά 12 σταθμοί του Μετρό, από το Σύνταγμα έως τον Άγιο Δημήτριο, έκλεισαν χθες το μεσημέρι για σχεδόν τρείς ώρες, όσο δηλαδή κράτησε η διακοπή ρεύματος. 

Καταγγελία Πρ. Εργαζομένων: «Πάνω από το 50% των λαμπτήρων ασφαλείας έχουν καεί και δεν έχουν αντικατασταθεί»

Όπως αποκαλύπτει στο Star ο πρόεδρος των εργαζομένων στο METΡO πάνω από το 50% των λαμπτήρων ασφαλείας δεν λειτουργούν, καθώς δεν έχουν βρεθεί ακόμα τα κονδύλια για να αντικατασταθούν.   

«Χθες κόπηκε το ρεύμα της ΔΕΗ και οι λάμπες ασφαλείας στα τούνελ δεν λειτούργησαν, γιατί η εταιρεία, το υπουργείο δεν έχει εγκρίνει τα κονδύλια προκειμένου ν΄αγοραστούν οι λάμπες. Και αυτό το φωνάζουμε εδώ και έναν χρόνο».

Αν και ρωτήσαμε επίσημα την εταιρεία "Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε για τις καταγγελίες αυτές, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Κύκλοι της πάντως ανέφεραν ότι το σχέδιο εκκένωσης λειτούργησε και οι επιβάτες οδηγήθηκαν από το προσωπικό με ασφάλεια εκτός των σταθμών.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top