Λιμενικό: Ερευνά τη νέα καταγγελία για πυροβολισμούς από Τούρκους ψαράδες

Το περιστατικό έγινε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Σαμοθράκης

Η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης θα αναλάβει την καταγγελία για τη χρήση πυρών από τουρκικό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Σαμοθράκης.

Αυτό αναφέρει με σημερινή του ανακοίνωση το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Παράλληλα, τονίζει ότι η σχετική καταγγελία αφορά σε προγενέστερο χρόνο των σχετικών καταγγελιών για ανάλογο συμβάν που φέρεται να έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέρου.

Κι άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς από Τούρκους ψαράδες στη Σαμοθράκη

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Καθημερινό φαινόμενο φαίνεται πως είναι οι προκλητικές επιθέσεις Τούρκων ψαράδων εναντίον Ελλήνων αλιέων, καθώς όπως κατήγγειλε την Πέμπτη ο πρόεδρος των αλιέων με γρι – γρι Καβάλας, Γιάννης Μανιός, πριν από το ανησυχητικό περιστατικό στη Λέρο, κάτι ανάλογο είχε γίνει και στη Σαμοθράκη. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  αποκάλυψε πως ψαράς του κατήγγειλε ότι δέχθηκε πυροβολισμούς, ακόμα και κατά ριπάς, ανοιχτά της Σαμοθράκης από τούρκικο αλιευτικό, δύο ημέρες πριν από το περιστατικό της Λέρου. 

Ο Έλληνας ψαράς μάλιστα είπε στον κ. Μανιό ότι ενημέρωσε για το συμβάν το λιμενικό, το οποίο και του συνέστησε να μην δώσει έκταση στο θέμα. 

Το επεισόδιο σημειώθηκε δυτικά της Σαμοθράκης προς Λήμνο, με Τούρκο ψαρά να ρίχνει τρεις σφαίρες προς το ελληνικό καΐκι και μία ριπή. 

«Όταν τα δύο αλιευτικά συναντήθηκαν σε σημείο που ο Έλληνας ψαράς ήταν πιο μπροστά ήθελε να περάσει ο Τούρκος. Δεν μπόρεσε να περάσει και μετά το λεκτικό επεισόδιο πυροβόλησε. Καθημερινά γίνεται αυτό», είπε ο κ. Μανιός. 

Όπως τόνισε οι οχλήσεις των Τούρκων αλιέων σε ελληνικά χωρικά ύδατα είναι καθημερινές, ενώ το λιμενικό και η κυβέρνηση δεν κάνουν τίποτα για την προστασία τους. 

Προειδοποίησε ακόμα ότι αν ένας Έλληνας ψαράς βρεθεί εκτός εαυτού, μπορεί να προκληθεί πολύ σοβαρό επεισόδιο. 

«Τη Λήμνο εδώ και πολλά χρόνια, και τη Σαμοθράκη, τις έχουν ισοπεδώσει εντελώς, τώρα έχουν πάει πιο νότια. Έχουν ξεθαρρέψει και έρχονται στη Θάσο, έχουν ρημάξει τη Λήμνο, έχει γίνει γύρω κρανίου τόπος… Οι άνθρωποι τελειώσανε», είπε ο κ. Μανιός. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top