Απόκοσμες οι σκηνές στην Κινέττα μετά την πυρκαγιά

Αλλά οι κάτοικοι ελπίζουν ότι η περιοχή θα ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της

Οι απόκοσμες εικόνες που άφησε πίσω της η καταστροφική  πυρκαγιά  στην  Κινέτα έχουν στοιχειώσει τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες όμως όλοι μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους  και προσπαθούν να αναγεννηθούν από τις στάχτες τους.

Ο Ιωάννης Μόρφας, ιδιοκτήτης επιχείρησης, έβλεπε την κόλαση  να κατεβαίνει το βουνό αλλά ποτέ δεν πίστευε ότι θα φτάσει μέχρι τη θάλασσα, μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση του. «Η φωτιά σιγο-έκαιγε ακόμη κι όταν έφτασε στην παραλία»  μας είπε ο κύριος Γιάννης που σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Η περιουσία του έγινε  στάχτη και παλιοσίδερα. Το μόνο που του απέμεινε είναι ένα μαγαζί,  μισό και αυτό.Τα βράδια κοιμάται στις ξαπλώστρες της επιχείρησης του και το πρωί βάζει το κλειδί στην πόρτα και με όση δύναμη του έχει απομείνει παλεύει για να ξημερώνει πάντα μια καλύτερη μέρα από την προηγούμενη .

Η πιο οξύμωρη   εικόνα ίσως είναι με ζευγάρι που έχει  πάρει φαγητό από το σπίτι και τρώει  στο μοναδικό τραπέζι που δεν έχει καεί σε ένα από τα πιο εμβλητικά μαγαζιά της Κινέτας .Δεν κοιτούν τη θάλασσα αλλά τις στάχτες και  αναπολούν τις στιγμές  που έζησαν στο  άλλοτε στέκι τους. Μόνο η πινακίδα όμως έχει μείνει για να θυμίζει ότι εδώ κάποτε ήταν ταβέρνα.  

«Εμένα κάηκαν όλα τα πάντα. Μια επιχείρηση 20 χρόνια. Θα φτιαχτεί το μαγαζί όμως σύντομα,  θα γίνει όπως πριν .Μόνη μου θα τα σχεδιάσω και θα τα ξανακάνω. Δεν τα παρατάω εύκολα» λέει  η Ασπασία Πιπεράκη – Σπυροπούλου, ιδιοκτήτρια της ταβέρνας.   

Η πίστη και η δύναμή τους συγκινητική. Στυλώνουν τα πόδια και πίσω από το μαύρο και τα μπάζα  εκείνοι κοιτούν την επόμενη  μέρα που θα ξημερώσει, εκείνη τη μέρα που πλέον  θα έχουν  αναγεννηθεί από τις στάχτες τους.

 

«Αυτό το μαγαζί από τις στάχτες τουπροσπαθούμε να το ξαναχτίσουμε» τονίζει στο Star  h Μαίρη Ίσαρη, επίσης ιδιοκτήτρια ψαροταβέρνας στην Κινέττα. 

Πριν λίγες μέρες ο κόσμος δίσταζε να επισκεφθεί την περιοχή, η μυρωδιά του καμένου και η εικόνα της μαυρίλας  δημιουργούσαν ένα αποτρεπτικό σκηνικό. Σήμερα όμως κοιτάζουν την καταγάλανη θάλασσα και συνειδητοποιούν ότι εδώ κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει και ότι  οι ρυθμοί επανέρχονται,  ακόμη και δειλά.   

Το πιο αισιόδοξο μήνυμα το δίνει μέσω του ρεπορτάζ του Star ένα μικρό κορίτσι, που μας καλεί, με ένα εκπληκτικό χαμόγελο :  
«Ελάτε να κάνουμε μπάνιο στην Κινέττα , σας περιμένουμε» 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top