Οικογένεια δίδυμων κοριτσιών: Ζητά η κηδεία τους να γίνει σε στενό κύκλο

Τα κοριτσάκια πέθαναν μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τους στο Μάτι

Δίδυμες Φιλιποππούλου

Το τελευταίο αντίο ετοιμάζεται να πει η οικογένεια Φιλιπποπούλου στα δίδυμα κοριτσάκια και τους παππούδες τους που έχασαν τη ζωή τους στην φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Τα άψυχα κορμάκια τους είχαν βρεθεί αγκαλιασμένα με τα σώματα του παππού και της γιαγιάς τους οι οποίοι άνοιξαν τις «φτερούγες» τους ώστε να τα προστατέψουν από την πύρινη λαίλαπα.

Μια εβδομάδα μετά τη φονική πυρκαγιά, η οικογένεια των παιδιών ετοιμάζεται να θάψει τους τέσσερις νεκρούς της και απευθύνει έκκληση προς τα ΜΜΕ να μην καλυφθούν με κανένα τρόπο οι κηδείες των διδύμων και των παππούδων τους.

Σε ανακοίνωση που απέστειλαν προς την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.), το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (Ε.Φ.Ε.) και γενικά όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι γονείς των εννιάχρονων Βασιλικής και Σοφίας Φιλιπποπούλου και παιδιά των Φιλίππου και Σοφίας Φιλιπποπούλου, αναφέρουν:

«Εντός των επομένων ημερών και με το πέρας των απαιτούμενων διαδικασιών, θα κηδεύσουμε τα πολυαγαπημένα μας τέκνα, Σοφία και Βασιλική, και τους πολυαγαπημένους γονείς μας και παππού και γιαγιά αυτών, Φίλιππο και Σοφία Φιλιπποπούλου.

Όλοι εμείς και κάθε στενός συγγενής μας ευχαριστούμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όλον τον κόσμο για τη συμπαράστασή του προς εμάς και τη θλίψη του για τον χαμό αυτών.

Θα θέλαμε όμως, για πολύ προσωπικούς λόγους, οι Ενώσεις σας να απευθυνθούν και να ζητήσουν από τα μέλη τους να μην καταγράψουν την νεκρώσιμη ακολουθία, ο καθένας από τη δική του μεριά, και να αποφύγουν κάθε σχετικό ρεπορτάζ και δημοσίευμα, γιατί ο πόνος μας μεγαλώνει περισσότερο με αυτά.

Παρακαλούμε αυτήν τη συνειδητή επιθυμία μας να την αποδεχτείτε και από σεβασμό στη μνήμη των εκλιπόντων.

Κατανοούμε την ευαισθησία υμών και του απλού πολίτη, που θέλει πληροφόρηση και ενημέρωση, πλην όμως αυτήν τη στιγμή προέχει για εμάς η βαθιά θλίψη μας και θέλουμε ο τελευταίος αποχαιρετισμός να γίνει σε στενά οικογενειακά πλαίσια.

Πιστεύουμε ότι η τήρηση της ανωτέρω επιθυμίας μας προέχει από κάθε άλλο δικαίωμα και δεν θέλουμε να μας φέρετε στη δύσκολη θέση να βλέπουμε και να ακούμε στιγμές που δε θα ξεχάσουμε ποτέ.

Τέλος, θέλουμε να σας δηλώσουμε ότι θα τιμήσουμε τη μνήμη τους με κάθε τρόπο και μέσο» λένε οι γονείς των ανηλίκων Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου, παιδιά των Φιλίππου και Σοφίας Φιλιπποπούλου, και οι λοιποί στενοί συγγενείς τους».

TO ΙΔΙΟ ΖΗΤΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ 6 ΜΗΝΩΝ ΜΩΡΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

Παρόμοια ανακοίνωση εξέδωσε και η οικογένεια του 6 μηνών μωρού που άφησε την τελευταία του πνοή στη φονική πυρκαγιά.
Οι συγγενείς του μωρού ζητούν να γίνει η τελετή «χωρίς την την, με οποιονδήποτε τρόπο, παρουσία εκπροσώπων οιουδήποτε ΜΜΕ και για όσο αυτή διαρκέσει. Παρακαλούμε ιδιαίτερα να γίνει απολύτως σεβαστή η επιθυμία μας αυτή».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top