Αποκάλυψη STAR: 17 εστίες φωτιάς στην Αθήνα και 25 στην Κινέτα ταυτόχρονα

Κοσμόπουλος: «Δεν αποκλείεται να είμαστε στόχος υβριδικής επίθεσης»

Σε μία απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε το STAR σχετικά με τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, που σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό έχει αφήσει πίσω της πάνω από 60 νεκρούς και πάνω από 100 αγνοουμένους.

Αποκάλυψη STAR: 17 εστίες στην Αθήνα και 25 στην Κινέτα ταυτόχρονα 

Σύμφωνα με όσα είπε ο Θ. Κοσμόπουλος, , Αναλυτής Διεθνών Σχέσεων «Οι εστίες των πυρκαγιών θα πρέπει να αναλυθούν. Υπάρχουν κάποια δεδομένα από εναέρια μέσα επιτήρησης και τα έχει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει να αναλυθούν κυρίως οι αποστάσεις των καταγραφομένων εστιών. Να μελετηθεί πόσο απέχει η μία από την άλλη».

«Η ελάχιστη απόσταση των συνεχομένων σημείων των εστιών, κυμαίνεται από 400 μέτρα έως 1800 μέτρα τουλάχιστον στις 20 εστίες στην Κινέτα. Στις υπόλοιπες 130 εστίες που εντοπίστηκαν στις άλλες περιοχές (Νέος Βουτζάς κ.α.) είναι στα 600 έως 1093 μέτρα μέση απόσταση!

Συνεπώς θα πρέπει να μελετηθεί το ενδεχόμενο, όλα αυτά να μην έχουν προέλθει από ένα σημείο και μόνο!» πρόσθεσε ο ίδιος στη συνέχεια τονίζοντας παράλληλα «Ζούμε σε μια εποχή που η μία χώρα δεν κηρύσσει πόλεμο στην άλλη με τον παραδοσιακό τρόπο. Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να είμαστε στόχος υβριδικής επίθεσης όπως το καλοκαίρι του 2007»

Τι είναι όμως ο υβριδικός πόλεμος;

Με έναν ορισμό υβριδικός πόλεμος είναι λοιπόν μία στρατιωτική στρατηγική η οποία συνδυάζει στοιχεία συμβατικών επιχειρήσεων, μη συμβατικού πολέμου, όπως επίσης και κυβερνοπολέμου.

Περιλαμβάνει τον εκφοβισμό πολιτών, την παραπληροφόρηση, την προπαγάνδα, την χρήση ηλεκτρονικών μέσων για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Σκοπός είναι η αποδιοργάνωση του αντίπαλου κράτους, η δημιουργία πανικού, με σκοπό να εκμεταλλευτεί κενά στην άμυνα της χώρας, ώστε να επιτευχθεί αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και του κράτους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top