Οι Αλβανοί αμφισβητούν και την ελληνικότητα των Οθωνών στο Ιόνιο!

Νέο ντοκιμαντέρ για ... κλάματα: «Η Σπάρτη και η Μάνη έχουν ρίζες αλβανικές»!

Οι Αλβανοί τώρα αμφισβητούν την ελληνικότητα νησιών του Ιονίου με αφορμή τη συμφωνία για την ΑΟΖ  μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας!  Σα να μην έφτανε αυτό , με νέο τραγελαφικό ντοκιμαντέρ διεκδικούν ακόμη και την Αρχαία Σπάρτη.

This is Spartaaaaaaaaaa” έλεγε ο ηθοποιός που έπαιζε τον ρόλο του Λεωνίδα στους ‘300’.  Λάθος… "This is Albania"! Μετά τον Μέγα Αλέξανδρο ήρθε η σειρά του Λεωνίδα και των 300. Πού να ήξερε ο Βασιλιάς  της Σπάρτης ότι  θα διαψευδόταν από την αλβανική προπαγάνδα η οποία σήμερα μας …μαθαίνει ότι η Αρχαία Σπάρτη ήταν αλβανική!

«Υπήρχαν Αλβανοί στην Πελοπόννησο , στο νότο , στη ζώνη της Λακωνίας, στην αρχαία Σπάρτη, στη Μεσσηνία, στη Μάνη. Η Μάνη είναι αλβανική ονομασία» έλεγε.  

Στο χάρτη του ντοκιμαντέρ  με πράσινο χρώμα είναι οι περιοχές  που πρωτοκατοίκησαν οι Αλβανοί στην Ελλάδα, όπως  τουλάχιστον θεωρούν εκείνοι.

«Γι’  αυτούς δεν υπάρχουν Αρβανίτες, μόνο Αλβανοί .Προσπαθούν να ταυτίσουν αυτούς τους πληθυσμούς με ό,τι αλβανικό υπάρχει» δηλώνει ο Φάνης Μαλκίδης, διδάκτωρ   Κοινωνικών Επιστημών.  

ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ....

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επεκτατική πολιτική, όπως και η διαστρέβλωση της ιστορίας .Το νέο σενάριο έχει τίτλο «Οι ήρωες του 1821 που έχτισαν την Ελλάδα». Διαβάστε  σε ποιους αναφέρεται:  

«Φιγούρες όπως ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Κίτσος Τζαβέλλας , ο Αντώνης Κριεζής, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης , η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα , ο Καραϊσκάκης , ο Μιαούλης , ήταν  πολεμιστές Αλβανοί . Για κακή τύχη έχει διαστρεβλωθεί η καταγωγή τους. Όπως και η πραγματική τους γλώσσα. Μια και μοναδική υπάρχει και αυτή είναι η αλβανική».  

Σε άλλο σημείο διεκδικούν και τον Μιαούλη;

«Ο πρώτος πρόεδρος του κοινοβουλίου ήταν ο Μιαούλης . Στην πρώτη συγκέντρωση κάποιος του ζήτησε το λόγο από τους  Έλληνες βουλευτές και αυτός αρνιόταν να του τον δώσει. Κάποια στιγμή εξοργίστηκε και του είπε “Γιατί δε μου δίνεις το λόγο” ; Και ο Μιαούλης απάντησε στα αλβανικά “Γιατί έτσι θέλω”».   

 Ο ΜΠΕΡΙΣΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ…  ΟΘΩΝΟΥΣ

Δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε  με τη νέα απίστευτη πρόκληση των Αλβανών και συγκεκριμένα του πρώην πρωθυπουργού Σαλί  Μπερίσα, ο οποίος ζήλεψε τις ομορφιές του νησιού Οθωνοί, το οποίο βρίσκεται στο δυτικότερο άκρο της χώρας μας και είπε να το διεκδικήσει για…  εξοχικό. «Τα νησιά Οθωνοί είναι θέμα μείζον και για τα εγχώρια ύδατα και για την ΑΟΖ» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας.

 «Αυτό το παραλήρημα είναι καθαρά εθνικιστικό. Τα νησιά μας είναι στόχος , είμαστε σύνορο, καθορίζουμε ΑΟΖ »  δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οθωνών  Θεόδωρος  Λουκανάρης.  

 «Είναι μια σχεδιασμένη πρόκληση , όχι μόνο ανιστόρητη  αλλά και χυδαία .Οι Οθωνοί ήταν πάντα ελληνικό νησί .  Ουδέποτε  ανήκε στην Αλβανία» σχολίασε ο δήμαρχος της Κέρκυρας   Kωνσταντίνος Νικολούζος.

Το πλάνο στο ρεπορτάζ του Star,  με την ελληνική  σημαία να κυματίζει και στο βάθος το απέραντο γαλάζιο, είναι το καλύτερο για να δώσει την απάντηση στους ακραίους Αλβανούς…  

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top