Ενώπιον του ανακριτή Ζακύνθου ο 26χρονος πατροκτόνος

Το «Χαμόγελο του παιδιού» είχε ενημερώσει τρεις φορές την Εισαγγελία Ανηλίκων για δύο ανήλικα παιδιά που δέχονταν σωματική κακοποίηση και παραμέληση

Ενώπιον του ανακριτή Ζακύνθου βρίσκεται ο 26χρονος, προκειμένου να απολογηθεί για τη δολοφονία του 70χρονου πατέρα του, στο χωριό Βολίμες, την περασμένη Κυριακή.

Ο 26χρονος είχε ζητήσει και πήρε 24ωρη προθεσμία την Παρασκευή, προκειμένου να έχει στη διάθεσή του σημαντικά στοιχεία για την υπεράσπισή του, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Παναγιώτη Κεφαλληνό.

Στο μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του παιδιού», ότι ο σύλλογος είχε ενημερώσει τρεις φορές την Εισαγγελία Ανηλίκων, για δύο ανήλικα παιδιά που δέχονταν σωματική κακοποίηση και παραμέληση. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για τα πλήρη στοιχεία της οικογένειας του 70χρονου που δολοφονήθηκε από τον 26χρονο γιο του στη Ζάκυνθο και άμεσα έγινε η αναζήτηση στα αρχεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του οργανισμού για πιθανές καταγγελίες.

Από την αναζήτηση προέκυψε ότι τον Σεπτέμβριο του 2009 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε ανώνυμη καταγγελία στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 για την έντονη σωματική κακοποίηση των 2 ανήλικων παιδιών της οικογένειας (ηλικίας 2,5 ετών & 6 μηνών) καθώς και για την παραμέλησή τους. 'Αμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων για να ερευνήσει την υπόθεση. Ωστόσο "Το Χαμόγελο του Παιδιού" δεν έλαβε ποτέ πληροφορίες για την έκβασή της. Τον Σεπτέμβριο του 2011 "Το Χαμόγελο του Παιδιού" έλαβε μια κλήση για τα ίδια παιδιά αλλά επειδή δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες ώστε να στοιχειοθετηθεί καταγγελία.

Το "Χαμόγελο του Παιδιού" ενημερώνει ότι «δεν έχει τη δικαιοδοσία να διερευνεί τις καταγγελίες που λαμβάνει. Οι μόνοι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες».


*βίντεο: ioniantv

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top