Οι αναγνώστες βράβευσαν τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς

Τα βραβεία βιβλίου Public συμπλήρωσαν φέτος 5 χρόνια ζωής

Τα βραβεία βιβλίου Public συμπλήρωσαν φέτος 5 χρόνια ζωής, και οι αναγνώστες που καθορίζουν τους νικητές με την ψήφο τους επέλεξαν να βραβεύσουν για το 2018 έντεκα συγγραφείς σε ισάριθμες κατηγορίες.

Το αναγνωστικό κοινό βράβευσε ως μυθιστορηματογράφο της χρονιάς τον Στέφανο Δάνδολο, ενώ στην κατηγορία του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα νικήτρια αναδείχθηκε η Φραντζέσκα Μάνγκελ και στην κατηγορία Ευ ζην ο Χρήστος Βέργαδος

Περισσότεροι από 154.000 αναγνώστες μπήκαν στο Public Book Awards και κατέθεσαν τα αγαπημένα τους βιβλία... Περισσότεροι από 160 εκδότες, περισσότερα από 2.500 βιβλία περισσότεροι από 1.800 συγγραφείς όλοι αυτοί συμμετέχουν σε μία ετήσια πραγματική γιορτή για το βιβλίο που ο βασικός πρωταγωνιστής είναι και αυτός που κρίνει τα πάντα, δηλαδή ο αναγνώστης.

Η λαμπερή τελετή της απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε σε αθηναϊκό θέατρο και εξελίχθηκε σε μία πραγματική γιορτή για τα ελληνικά γράμματα

 «Πρέπει όλοι μαζί να την αγκαλιάσουμε αυτή τη γιορτή. Το βιβλίο είναι πολιτισμός, είναι ένας μαγικός κόσμος και είναι πολύ όμορφο να ταξιδέψουμε μέσα σαυτόν» τονίζει η συγγραφέας Κέλλυ Αλχανάτη - Παπούλη.

Την βραδιά παρουσίασε ο ηθοποιός Οδυσσέας Παπασπηλιώπουλος και έντυσαν μουσικά ο πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής  με το τζαζ κουιντέτο του, καθώς και η Μαρίνα Σάττι παρέα με το φωνητικό σύνολο "Φωνές".

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του STAR 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top