Συνελήφθη 19χρονος για την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο συμβολαιογραφείο

Έέσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους - Τα έκαναν γυαλιά καρφιά

Πρώτη δημοσίευση 11:38

 

«Ντου» σε συμβολαιογραφείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ακαδημίας έκαναν το πρωί της Παρασκευής μέλη του «Ρουβίκωνα». Το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε γνωστό ότι συνλήφθη ένας 19χρονος για την επίθεση στο συμβολαιογραφέιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος συνελήφθη στα Εξάρχεια από άνδρες της Κρατικής, ενώ και στο παρελθόν έχει προσαχθεί ξανά για ίδιες ενέργειες. Στη διάρκεια της καταδρομικής επίθεσης ο 19χρονος τραυματίστηκε αφήνοντας πίσω του κηλίδες αίματος στα σκαλιά της πολυκατοικίας που βρίσκεται το συμβολαιογραφείο. Η ταυτοποίησή του έγινε από το βίντεο που δημοσιοποίησε η οργάνωση.

 

Με βαριοπούλες στα χέρια, έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, ενώ κάποιο ή κάποια από τα μέλη του φαίνεται πως τραυματίστηκαν, καθώς φεύγοντας άφησαν κηλίδες αίματος στα σκαλιά του κτιρίου.

Μηχανήματα, τζαμαρίες και άλλα αντικείμενα έγιναν γυαλιά καρφιά από τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας.

Όπως θα δείτε και στο video, οι υπάλληλοι που εκείνοι την ώρα ήταν μέσα μάταια προσπαθούσαν να τους πείσουν πως δε συμμετέχουν στους πλειστηριασμούς, με τα μέλη του Ρουβίκωνα να τους λένε «Έλα, έλα, άστα αυτά!»

Σε ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρουν πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε επειδή «η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος συμμετέχει σε πλειστηριασμούς, ακόμα και πρώτων κατοικιών ήδη από τις αρχές των διαδικασιών».

ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ Ο ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΕΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΑΙΓΑΙΟΥ & ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

Με ανακοίνωσή του, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος καταγγέλλει απερίφραστα τις βιαιότητες και τις πράξεις ανομίας που διαπράχθηκαν σήμερα Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 από μέλη του Ρουβίκωνα στον επαγγελματικό χώρο συναδέλφου στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας, καθώς αποδεικνύεται πλέον ότι, η στοχοποίηση των συναδέλφων συμβολαιογράφων δεν αφορά μόνο πλέον, όπως ήθελαν μέχρι πρότινος να ισχυρίζονται κάποιοι, την προστασία των αδύναμων, αλλά εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες άκρως επικίνδυνες για το κράτος δικαίου και ευρύτερα για την κοινωνική ειρήνη.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη συνάδελφος συμβολαιογράφος, η οποία και στοχοποιήθηκε από μέλη του Ρουβίκωνα, όχι μόνο δεν έχει διεξάγει πλειστηριασμούς, που να αφορούν οφειλές σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, πόσο δε μάλλον πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αλλά είναι και υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου μας, με συνδυασμό που έχει εκπεφρασμένη δημόσια και καταγγελτική άποψη για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Αναρωτιέται λοιπόν κανείς,  άραγε αυτές οι ακρότητες ποιούς ακριβώς εξυπηρετούν και εναντίον ποιών στρέφονται; Των θεματοφυλάκων της νομιμότητας που εκτελούν αποφάσεις της Δικαιοσύνης; 'Η τελικά εναντίον του ίδιου του κράτους δικαίου; Όποια και να είναι η απάντηση, αποτελεί θλιβερή διαπίστωση το γεγονός ότι στην κρίσιμη αυτή στιγμή για τη χώρα και λίγες μόνο μέρες πριν από τις εκλογές στον Σύλλογο μας, κάποιοι εξακολουθούν να επιλέγουν την τρομοκρατία και τις απειλές σκεπτόμενοι μικροπολιτικά και με μόνο σκοπό να μην αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο και όχι προς όφελος του αδύναμου, αλλά προς όφελος όλων εκείνων που εξυπηρετούνταν και εξυπηρετούνται από την κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Θα εξακολουθήσουμε να εκτελούμε τα νόμιμα καθήκοντα μας προς όφελος όλων των συμπολιτών μας. Η προστασία των αδύναμων προκύπτει από τους νόμους και εφαρμόζεται από τη Δικαιοσύνη σε μία συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοκρατία και όχι από βιαιότητες και τραμπουκισμούς».

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

 

Η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 8 Μαρτίου του 2015 όταν και κατέλαβε τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Ένα μήνα μετά, πραγματοποίησαν ηχηρή επανεμφάνιση καταλαμβάνοντας το Περιστύλιο της Βουλής.

Από τότε έως και σήμερα, δηλαδή τα τρία τελευταία χρόνια, ο «Ρουβίκωνας» δρα ανενόχλητος πραγματοποιώντας συμβολικές καταλήψεις και καταδρομικές επιθέσεις σε εταιρείες, πρεσβείες και προξενεία, γραφεία κομμάτων και ΜΜΕ, στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, σε κυβερνητικά κτίρια κ.ά.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, με αφορμή τους πλειστηριασμούς, στο στόχαστρό του έχουν μπει και πολλά συμβολαιογραφεία της Αθήνας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα μέλη της «συλλογικότητας» προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων και αφέθηκαν ελεύθερα δίχως να ασκηθούν διώξεις σε βάρος τους.

Οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες, αλλά ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις τα μέλη του «Ρουβίκωνα» δεν αντιμετώπισαν σοβαρές ποινικές συνέπειες.

Τέσσερα μέλη του «Ρουβίκωνα» κατηγορήθηκαν για τον βανδαλισμό των γραφείων του ΤΑΙΠΕΔ, τον Σεπτέμβριο του 2015. Δύο μέλη της ίδιας ομάδας ταυτοποιήθηκαν και κατηγορήθηκαν για τη συμμετοχή τους στον βανδαλισμό των γραφείων του «Πρώτου Θέματος», τον Απρίλιο του 2016, ενώ στα τέλη Αυγούστου 2016 δέκα μέλη της συλλογικότητας συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω ενώ επιχειρούσαν να καταστρέψουν τα διόδια του Κιάτου.

Τον Αύγουστο του 2016, τέλος, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του «Ρουβίκωνα» είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για την επίθεση με μπογιές στο κτίριο της τουρκικής πρεσβείας, στο κέντρο της Αθήνας. 

Η πιο πρόσφατη περίπτωση ήταν το «ντου» που έκαναν στο δημαρχείο της Τήνου.

Μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Σιώτος, η αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές, από τις οποίες οι 8 έγιναν συλλήψεις.

Τελικά οι «8» οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Σύρου αλλά κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο,καθώς απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες περί «Διατάραξης λειτουργίας Δημόσιας Υπηρεσίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top