Έκλεισαν οι μπάρες σε 16 σταθμούς του Μετρό

Στην τελική ευθεία η μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο

Πρώτη δημοσίευση 08:12

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο του Star όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να μετακινείστε πλέον με το Μετρό

 

Στην τελική ευθεία έχει μπει η μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο καθώς σήμερα στις 10 το πρωί έκλεισαν οι μπάρες σε 16 σταθμούς των γραμμών 2 και 3 του Μετρό.

Πρόκειται για τους σταθμούς από την Εθνική Άμυνα έως το Σύνταγμα, στην γραμμή 3 και από τα Σεπόλια έως και τη Δάφνη στη γραμμή 2.

Στις πύλες που έκλεισαν σε μόνιμη βάση, συμπεριλαμβάνονται και αυτές των ΑμΕΑ.

Πρόκειται για τους σταθμούς από την Εθνική Άμυνα έως το Σύνταγμα, στην γραμμή 3 και από τα Σεπόλια έως και τη Δάφνη στη γραμμή 2.

Οι πύλες στους σταθμούς Μοναστηράκι, Ομόνοια και Πανεπιστήμιο θα παραμείνουν ανοικτές.

Από την περασμένη εβδομάδα, είχε ξεκινήσει πιλοτικά το κλείσιμο των πυλών ΑμΕΑ, ώστε να διαπιστωθούν τα προβλήματα που υπάρχουν και κατά πόσον το επιβατικό κοινό είναι έτοιμο για να μπει στην εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σύντομα αναμένεται να κλείσουν και οι μπάρες στη γραμμή του τρένου Πειραιάς – Κηφισιά.

Ανοικτές θα παραμείνουν οι πύλες στους σταθμούς στο Μοναστηράκι, την Ομόνοια και το Πανεπιστήμιο. Στους 2 πρώτους, οι μπάρες δεν μπορούν να κλείσουν αφού δεν έχουν εκδοθεί πιστοποιητικά πυρασφάλειας για όλους τους σταθμούς του ΗΣΑΠ, ενώ στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν μόλις 2 αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

ΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Στη γραμμή του ΗΣΑΠ το κλείσιμο των πυλών καθυστερεί λόγω έλλειψης προσωπικού. Αυτό αναμένεται να διευθετηθεί έως τα τέλη του μήνα, οπότε και θα μπορούν να κλείσουν οι πύλες σε σταθμούς του ΗΣΑΠ που έχουν το απαραίτητο προσωπικό.

Μετακίνηση ανέργων και ΑμΕΑ με τη χρήση προσωποποιημένων καρτών. Ο ΟΑΣΑ δεν έχει δώσει καμία οδηγία σε επιβάτες που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες και δεν έχουν παραλάβει ακόμα τις κάρτες τους με αποτέλεσμα οι επιβάτες αυτοί να πρέπει να επιλέξουν από μόνοι τους είτε να «κυνηγήσουν» τους υπευθύνους είτε να προχωρήσουν σε επανέκδοση των καρτών τους σε εκδοτήριο (επί πληρωμή) αν και οι αιτήσεις που έχουν κάνει μέσω διαδικτύου εκκρεμούν από τον περασμένο Ιανουάριο.

Καθυστέρηση στην ενημέρωση του λογισμικού των παλιών μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων σε σταθμούς του Μετρό προκειμένου αυτά να είναι σε θέση να εκδίδουν και να επαναφορτίζουν ηλεκτρονικά εισιτήρια. Αν και αναμένουμε την επαναλειτουργία τους εδώ και μήνες, μέχρι σήμερα η ΣΤΑΣΥ δεν φαίνεται να έχει κάνει κάποια κίνηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top