Χάνεται το έδαφος στο Ζάλογγο - Τεράστια κατολίσθηση στην Κρυοπηγή Πρέβεζας

Τι λένε στο star.gr ο Δήμαρχος και επιστήμονες

Ένα πρωτοφανές φαινόμενο κατολίσθησης βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες 15 μέρες στο χωριό Κρυοπηγή της Πρέβεζας, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους.

Σύμφωνα με τον κ. Β. Νικολάου, Προϊστάμενο του ΙΓΜΕ στην περιφερειακή ενότητα Ηπείρου το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει καταστρέψει περίπου 500 στρέμματα ελαιόδεντρα.

«Το ευτύχημα είναι ότι η κατολίσθηση συνέβη σε αγροτική περιοχή και έχει παρασύρει και τον επαρχιακό δρόμο που ένωνε το χωριό με την παλαιά εθνική Πρέβεζας – Παραμυθιάς», είπε ο κ. Νικολάου.

Βασική αιτία της κατολίσθησης είναι οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι και πριν από λίγες μέρες και είχε σαν αποτέλεσμα να υποχωρήσει το έδαφος.

«Ολόκληρη η Πρέβεζα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις 30 Νοεμβρίου λόγω των πλημμυρών που σημειώθηκαν εδώ και μετά από τα τελευταία γεγονότα πήρε παράταση μέχρι και την 1η Ιουνίου. Κατολισθήσεις έχουνμε σε όλο τον παλιό Δήμο Ζαλόγγου, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τη γεωλογική μορφολογία του εδάφους έχει προκαλέσει αρκετές καταστροφές», είπε στο star.gr ο δήμαρχος Πρέβεζας, Χρήστος Μπαΐλης.

Οι κάτοικοι της Κρυοπηγής είναι αναστατωμένοι από τις συνεχείς δονήσεις που γίνονται στο χωριό κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, όμως οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί.

«Δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος για τον οικισμό. Η κατολίσθηση που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι σε μια απόσταση ασφαλείας από το χωριό και σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες που βελτιώνονται δεν υπάρχει κίνδυνος και ανησυχία για τον οικισμό της Κρυοπηγής», είπε ο κ. Νικολάου.

Της Ευαγγελίας Ντούρου

Email: entourou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top