Τι πρέπει να κάνετε όταν ληστές εισβάλλουν σπίτι σας - Οι συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ

Παραμείνετε ήρεμοι και συνεργαστείτε

Οι απανωτές επιθέσεις κακοποιών σε σπίτια με σοβαρούς τραυματισμούς κάνουν πιο επίκαιρες από ποτέ τις συμβουλές του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας για το πως πρέπει να αντιδρούν οι πολίτες σε περίπτωση που ληστές μπουν στα σπίτια τους.

Τι πρέπει να κάνετε όταν ληστές εισβάλλουν στο σπίτι σας 

 

Οι ληστές αδιαφορούν για το αν το θύμα που χτυπούν  ή δένουν  αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Αν θεωρήσουν λίγα τα χρήματα  και τα κοσμήματα που βρήκαν εκνευρίζονται και επιμένουν. Πρέπει με ήρεμο τρόπο να τους εξηγήσετε ότι αυτά υπάρχουν και ότι τα υπόλοιπα είναι στην τράπεζα.

Προσποιηθείτε ότι κοιμάστε 

 

Όταν οι κακοποιοί μπουν στο σπίτι σας να προσποιηθείτε ότι κοιμάστε αν αυτό είναι δυνατόν. 

«Κάποιοι χλεύαζαν όταν είπαμε τις οδηγίες τις οποίες εφαρμόζουν οι αστυνομίες όλου του κόσμου για το πώς πρέπει να αντιδρούν οι άνθρωποι σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Τώρα δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να πουν», είπε ο Νίκος Τόσκας, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.  

Μείωση των ληστειών σε σπίτια κατά 12,5% το 2016

 

Τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι το 2016 οι ληστείες σε σπίτια μειώθηκαν κατά 12,5% σε σχέση με το 2015

Όταν έρθετε αντιμέτωποι με τους ληστές μην αρχίσετε να ουρλιάζετε γιατί η πρώτη κίνησή τους είναι να σας τραυματίσουν ή και να σας σκοτώσουν. Μπορεί επίσης να σας φιμώσουν. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου τα θύματα πνίγηκαν. Παραμείνετε ήρεμοι και συνεργαστείτε.

Τι προτείνουν οι εδικοί στην αυτοάμυνα 

 

Κατά τη διάρκεια της ληστείας προσπαθείστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών ή λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό τους. Σε καμία περίπτωση μην επιχειρήσετε να τους καταδιώξετε αμέσως γιατί υπάρχει πιθανότητα να σας πυροβολήσουν.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top