Επιστολή Αμβρόσιου προς Κοντονή: «Παραβιάζετε θεμελιώδεις κανόνες της Δημοκρατίας»

Αντίδραση για την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να ζητήσει το σκεπτικό της αθώωσής του

Επιστολή Αμβρόσιου προς Κοντονή

Έντονα ενοχλημένος είναι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας Αμβρόσιος από την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σ. Κοντονή να πληροφορηθεί το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης που αθώωσε τον ιεράρχη για δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν εναντίον των ομοφυλόφιλων.

Μάλιστα ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος φρόντισε να κάνει γνωστή την ενόχλησή του στον υπουργό με ανοιχτή επιστολή, την οποία κοινοποίησε στον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στην επιστολή του αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ, Μεγάλη έκπληξη μας προκάλεσεν η είδηση, ότι ζητείτε τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της δίκης της 15ης Μαρτίου προκειμένου να τα εξετάσετε, κατά  την οποίαν υπήρξε κατηγορούμενος ο υποσημειούμενος.

Εξ όσων γνωρίζομεν, η Δικαιοσύνη τυγχάνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ! Οι Αποφάσεις της ΔΕΝ χρειάζονται την προέγκρισιν του Υπουργείου Σας. Επισήμως, λοιπόν, Σας ερωτώ: Γιατί επεμβαίνετε στο έργο της; Με ποιό δικαίωμα ζητείτε να Σας αποσταλούν ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της δίκης;

Είναι δυνατόν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, να αναφέρει ότι τον ξένισε η αθωωτική απόφαση και για το λόγο αυτό να ζητάει τα Πρακτικά; Είναι προφανές ότι με αυτή την παρέμβαση μοναδικός στόχος και σκοπός είναι η επέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης κατά παράβαση του Συντάγματος. Δεν είναι δυνατόν κύριε Υπουργέ να καταλύονται με αυτό τον τρόπο τα δικαιώματα του κατηγορουμένου. Αυτονόητη είναι η αναφορά μου στην επιτροπή αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου με αφορμή την επέμβαση Υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο της Δικαιοσύνης.

Κύριε Υπουργέ, Σεβασθήτε, παρακαλώ, το Κοινόν Αίσθημα! Μην παραβιάζετε θεμελιώδεις κανόνες της Δημοκρατίας! Αφήστε την Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργον Της!

Με τιμή και αξιοπρέπεια  Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top