Εξαρθρώθηκε σπείρα που ανατίναζε ATM: Συνελήφθησαν 8 άτομα - Μέχρι και πυροβόλα όπλα βρέθηκαν στην κατοχή τους

Δρούσε από τον Δεκέμβριο του 2017 σε Αθήνα και Άρτα - Νέα ενημέρωση: 21:42

Στην εξάρθρωση μιας από τις σπείρες που ανατινάζουν ATM προχώρησε η ελληνική αστυνομία, μετά από συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οχτώ άτομα, έξι άνδρες, ηλικίας 22 – 32 ετών και δύο γυναίκες, ηλικίας 21 και 46 ετών.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε οχτώ χώρους, σπίτια και γκαράζ στην Αττική, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κασετίνα χρημάτων από ATM, τρία οχήματα, φιάλη αερίου με ειδική συνδεσμολογία, χρηματικό ποσό, ύψους 1.595 ευρώ κι ένα φυτώριο κάνναβης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες τουλάχιστον από το Δεκέμβριο του 2017, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, η οποία ανατίναζε ΑΤΜ, με τη μέθοδο διοχέτευσης αερίου «PLOFKRAAK», σε διάφορες περιοχές του νομού Αττικής αλλά και της Άρτας.

Τα μέλη της ομάδας κατά τη διάρκεια των χτυπημάτων τους φρόντιζαν να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και να φορούν γάντια, ενώ παράλληλα διέθεταν και κατάλληλα «επιχειρησιακό» εξοπλισμό.

Είχαν στην κατοχή τους πυροβόλα όπλα, τα οποία δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν σε περιπτώσεις ληστειών για να ακινητοποιούν τα θύματά τους, καθώς επίσης και τα απαραίτητα διαρρηκτικά εργαλεία, όπως μπουκάλες οξυγόνου, συνδεσμολογίες, λοστούς και κατσαβίδια για να παραβιάζουν τις θύρες εισόδου των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης και να προκαλούν τις εκρήξεις.

Επίσης μετέβαιναν στα σημεία όπου πραγματοποιούσαν τις ληστείες και διέφευγαν από εκεί είτε με κλεμμένα οχήματα, είτε με δικά τους οχήματα με κλεμμένες πινακίδες.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω «επιχειρησιακών» τηλεφωνικών συνδέσεων και χρησιμοποιούσαν στις συνομιλίες τους κωδικούς όταν αναφέρονταν στα ATM, όπως «κοπέλες» και «ουρά».

Είχαν μέχρι και φορητούς ασυρμάτους, τους οποίους είχαν συγχρονίσει στις αστυνομικές συχνότητες, ώστε να ενημερώνονται για την παρουσία και τη δράση των αστυνομικών.

Τέλος έκρυβαν τα διαρρηκτικά τους εργαλεία σε ειδικά μισθωμένους χώρους στάθμευσης, που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από τους στόχους τους.

Εκτιμάται ότι τα μέλη της σπείρας είχαν αποσπάσει από τα ATM ποσό που υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Από τις μέχρι τώρα έρευνες οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε μία ληστεία, 6 συνολικά περιπτώσεις εκρήξεων σε ΑΤΜ, διάρρηξη ενός καταστήματος, δύο κλοπές οχημάτων και κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κασετίνα χρημάτων από ΑΤΜ,
  • το χρηματικό ποσό των (1.595) ευρώ,
  • 3 συνολικά οχήματα (δύο μοτοσικλέτες και ΙΧ αυτοκίνητο)
  • μεταλλική φιάλη οξυγόνου, με προσαρμοσμένο διπλό μανόμετρο μέτρησης πίεσης,
  • 11 κλειδιά οχημάτων διαφόρων μαρκών,
  • 2 φορητοί ασύρματοι συγχρονισμένοι σε συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας,
  • πιστόλια με αβολίδοτα φυσίγγια,
  • ενδύματα (φόρμες, γάντια, μπουφάν με κουκούλες και κουκούλες “ full face ” ),
  • μεταλλικός λοστός και εργαλείο θραύσης τζαμιών,
  • συσκευή TASER,
  • 3 ζυγαριές ακριβείας και
  • 4 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν 70 γραμμάρια ινδικής κάνναβης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συναυτουργία, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, διακεκριμένων φθορών, για έκρηξη και παράβαση του νόμου για τα όπλα και τις εξαρτησιογόνες ουσίες και οδηγήθηκαν στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top