Έληξε η κατάληψη των γραφείων της «Αυγής» από αντιεξουσιαστές

Πραγματοποίησαν εισβολή ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Γιαγτζόγλου - Πρώτη ανάρτηση: 12:31

Έληξε η κατάληψη στα γραφεία της εφημερίδας «Αυγή» που πραγματοποίησαν την Τετάρτη αντιεξουσιαστές σε ένδειξη αλληλεγγύης στον 29χρονο Ντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τις 11:30 30 με 40 αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας που βρίσκονται στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 12.

Οι καταληψίες ζήτησαν και αναρτήθηκε στο σάιτ της εφημερίδας κείμενο της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιατζόγλου η οποία ζητάει τη μεταγωγή του και πάλι στον Κορυδαλλό καθώς και ένα κείμενο του ίδιου του απεργού πείνας και δίψας. Επίσης, άφησαν τρικάκια με συνθήματα αλληλεγγύης και αποχώρησαν.

Οι υπεύθυνοι της εφημερίδας δεν είχαν ζητήσει την παρέμβαση της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί εκφράζουν φόβους ότι οι ενέργειες συμπαράστασης προς τον Γιαγτσόγλου θα κλιμακωθούν δραματικά τις επόμενες ώρες και μέρες και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου είναι αρκετά κρίσιμη, καθώς έχει ήδη χάσει παραπάνω από το 10% του σωματικού του βάρους, γεγονός που θέτει τη ζωή του σε άμεσο κίνδυνο.

Ο ίδιος βρίσκεται στην όγδοη ημέρα απεργίας πείνας και τέταρτη δίψας με αίτημα την άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο έγινε στάση κρατουμένων στην πρώτη και τέταρτη πτέρυγα των φυλακών Λάρισας από αναρχικούς κρατούμενους, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Η στάση έληξε μετά από παρέμβαση του εκπροσώπου του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι ο Γιαγτζόγλου θα επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, κάτι όμως που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top