Αυτοψία STAR: Εικόνες εγκατάλειψης στις φοιτητικές εστίες

Οι φοιτητές στην εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών εκπέμπουν SOS

Κορώνα γράμματα παίζουν τη ζωή τους οι οικότροφοι στις φοιτητικές εστίες. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι τραγικές, όπως βλέπετε στην αυτοψία που έκανε ο Άρης Λάμπος στην εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δε βλέπετε κάποιο παρτέρι. Είναι εικόνες μέσα από τη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ορισμένα δωμάτια μάλιστα, έχουν κριθεί ακατάλληλα καθώς η υγρασία τα έχει μετατρέψει σε μικρά δάση, την ώρα που πάνω από εκατό φοιτητές έχουν μείνει εκτός της εστίας.

Τοίχοι φθαρμένοι. Τουαλέτες χαλασμένες. Το ζεστό νερό και η θέρμανση είναι πολυτέλεια. Όταν δεν καραδοκούν άλλοι, σοβαρότεροι κίνδυνοι...

«Ο καυστήρας έχει τρυπήσει γίνονται μπαλώματα επί μπαλωμάτων με αποτέλεσμα και να μένουμε χωρίς ζεστό νερό και χωρίς θέρμανση αλλά και αυτό το πράγμα να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να εκραγεί» λέει οικότροφος.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα στην περιφέρεια

Οι εικόνες εγκατάλειψης που βλέπετε προέρχονται εκτός άλλων από τις εστίες της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και της Χαλκίδας. 

Εστιακοί φοιτητές από τη Λάρισα, την Ξάνθη, τη Χαλκίδα και το Ρέθυμνο ήρθαν στο υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να ζουν προκειμένου να σπουδάσουν.

Το ίδρυμα νεολαίας και δια βίου μάθησης υποστηρίζει ότι μετά τη λήξη της κατάληψης στο κτίριο από φοιτητές, λύνει σταδιακά τα προβλήματα που πήγαν πίσω επειδή δε μπορούσαν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top