Στα λευκά η βόρεια Ελλάδα: Έντονη χιονόπτωση στη Χαλκιδική – Κλειστά σχολεία

Σε ποιες περιοχές είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Στα λευκά έντυσε η έντονη χιονόπτωση τα ορεινά της Χαλκιδικής, με το τοπίο στις περιοχές Πολύγυρος και Αρναία Χαλκιδικής να είναι μαγευτικό.

Πηγή φώτο: northmeteo.gr

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

 

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στον ορεινό όγκο του Δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, λόγω της χιονόπτωσης από τα ξημερώματα.

Video από την χιονόπτωση στην περιοχή Αρναία

Ύστερα από απόφαση της διοίκησης του Δήμου Αριστοτέλη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Στάγειρα, Στρατονίκη, Νεοχώρι, Παλαιοχώρι, Αρναία, Μεγάλη Παναγιά, Βαρβάρα και Στανό.

Προβλήματα σημειώνονται επίσης στο δήμο Λαγκαδά λόγω των καιρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα, στις δημοτικές ενότητες Βερτίσκου και Σοχού τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα, κλειστά εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και της γενικευμένης διακοπής ρεύματος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαγκαδά, Ιωάννη Καραγιάννη, στις δημοτικές ενότητες Βερτίσκου και Σοχού σημειώθηκε γενικευμένο μπλακ άουτ και σε συνδυασμό με τη χιονόπτωση αποφασίστηκε για την ασφάλεια των μαθητών να μη λειτουργήσουν τα σχολεία.

Video από την χιονόπτωση στην περιοχή Αρναία

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

 

Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην ΕΟ Θεεσαλονίκης-Ιερισσού από τον Άγιο Πρόδρομο έως την Αρναία, στην ΕΟ Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου από Άγιο Πρόδρομο έως Πολύγυρο, στην παλιά ΕΟ Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) από Ταξιάρχη έως Αρναία. Παράλληλα, αλυσίδες θα πρέπει να έχουν οι οδηγοί και στους επαρχιακούς δρόμους Νεοχωρίου, Βαρβάρας, Αρναίας, Στανού, Παλαιοχωρίου και Μεγάλης Παναγιάς.

Xιονόπτωση στο Δήμο Λαγκαδά / Πηγή φώτο seleo

Φώτο από την χιονόπτωση στη περιοχή Αρναία /Πηγή: Στέλιος Γεωρ. Ρήγας 

Η ελάχιστη θερμοκρασία νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ήταν 5 βαθμοί Κελσίου, ωστόσο το κρύο είναι αισθητό και συνδυάζεται με βόρειους ανέμους. 

Το θερμόμετρο στη Φλώρινα νωρίς το πρωί έδειξε μηδέν βαθμούς Κελσίου, στην Καστοριά ο υδράργυρος έπεσε στους 2, στην Κοζάνη στους 3 και στις Σέρρες στους 5 βαθμούς. Χιόνι πέφτει και σε περιοχές της Φλώρινας, της Καστοριάς και στα ορεινά των Σερρών.


 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star με την Πόπη Τσαπανίδου εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top