Στην κατάψυξη η χώρα! Χιονίζει και στην Πάρνηθα

Πλημμύρες και έντονες χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία

Τσουχτερό είναι και σήμερα το κρύο, με τον «Θησέα» να απομακρύνεται από σήμερα από τη χώρα μας, και την ΕΜΥ να προειδοποιεί για νέο κύμα κακοκαιρίας από Δευτέρα.

Οι ισχυρές βροχές στα πεδινά, τα χιόνια στα ορεινά και οι θυελλώδεις άνεμοι συνθέτουν το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Μάλιστα άρχισε να χιονίζει και την Πάρνηθα.

Πλημμύρισαν τα Τέμπη

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες σε αρκετές καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες και αποθήκες σε περιοχές του δήμου Τεμπών από την υπερχείλιση του ρέματος Συκουριώτη και άλλων ρεμάτων.

Προβλήματα από το χιόνι στο Βόλο και το Πήλιο

Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Μαγνησία, τόσο εξ’ αιτίας της αδιάκοπης βροχόπτωσης, όσο και από το χιόνι που πέφτει συνεχώς στο Κεντρικό Πήλιο και την Όθρυ.

Κατολίσθηση που σημειώθηκε στην περιοχή του Πηλίου και σε μήκος περίπου 200 μέτρων, είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος Βόλου – Αγριάς - Δράκειας στο 5ο χλμ και να χαθεί το οδόστρωμα από τα βράχια και τις πέτρες που παρασύρθηκαν από τους μεγάλους όγκου νερού.

Μηχανήματα της Περιφέρειας Μαγνησίας προσπάθησαν να απομακρύνουν τους όγκους λάσπης και βράχων, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο δρόμο, όπου εγκλωβίστηκαν περισσότερα από 15 αυτοκίνητα.

Παράλληλα, εξ’ αιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης στο Κεντρικό Πήλιο, προβλήματα παρουσιάστηκαν στην κίνηση των οχημάτων στον δρόμο Βόλου-Χανίων-Ζαγοράς με το ύψος του χιονιού να ξεπερνά τα 30 εκατοστά στα Χάνια, ενώ στο Χιονοδρομικό Κέντρο έχει φθάσει τα 50 εκατοστά.

Τα αποχιονιστικά μηχανήματα κρατούν τον δρόμο ανοιχτό, αλλά κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στο τμήμα Πορταριά-Χάνια-Καράβωμα.

Πυκνό χιόνι πέφτει και στα ορεινά του Αλμυρού στην Όθρυ και το ύψος του, στην Ανάβρα, έφθασε τα 30 εκατοστά παρά τον συνεχή αποχιονισμό του δρόμου.

Στην πόλη του Βόλου έβρεχε καταρρακτωδώς και με ένταση για περισσότερες από 24 ώρες με τις αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή για την υπερχείλιση χειμάρρων.

Στη Λάρισα η θάλασσα βγήκε στο δρόμο

Οι δυνατοί άνεμοι και η έντονη κακοκαιρία δημιούργησαν ακραία καιρικά φαινόμενα και στα παράλια του νομού Λάρισας.

Σε διάφορα σημεία η θάλασσα βγήκε στην άσφαλτο, ενώ φούσκωσαν και τα ρέματα της περιοχής δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως σε Αγιόκαμπο και Βελίκα.



Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες και στα ορεινά του νομού.

Στο ένα μέτρο το χιόνι στα Τρίκαλα

Μέχρι και ένα μέτρο, περίπου, έχει φτάσει το χιόνι σε σημεία του ορεινού όγκου του Νομού Τρικάλων.

Στην περιοχή πάνω από την Καστανιά και προς τα Τρία Πηγάδια, το χιόνι κοντεύει στο ένα μέτρο, ενώ 70 - 80 πόντους χιόνι συναντά κανείς στο Περτούλι.

Τα μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων επιχειρούν συνεχώς για να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, αλλά θεωρείται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία στο Τμήμα Μεγάλα Καλύβια - Μαγούλα λόγω ανόδου της στάθμης του νερού του Ποταμού Πάμισου.

Στο νομό Καρδίτσας, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, το χιόνι στον αυχένα Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου είναι πάνω από μισό μέτρο. 

Στη Λίμνη Πλαστήρα το χιόνι φτάνει περίπου στα είκοσι εκατοστά. Ωστόσο, οι δρόμοι είναι ανοικτοί για τους επισκέπτες.
 

Αναλυτική πρόγνωση για την Κυριακή

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση .

Θερμοκρασία: από -2 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Από το βράδυ στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 7 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές κυρίως στην ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και την Εύβοια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. (ενδεικτικά υψόμετρα στη Θεσσαλία 300 μέτρα, στην ανατολική Στερεά 400-600 μέτρα.) Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Θερμοκρασία: από 4 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη και θα σταματήσουν.

Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και στις Κυκλάδες 7 μποφόρ, εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση στα βόρεια από τις μεσημβρινές ώρες.

Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες και σε ημιορεινές περιοχές της Πάρνηθας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες

Θερμοκρασία: από 05 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών και ασθενών χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά κατά διαστήματα και από τις νυχτερινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top