Κακοκαιρία μέρος… δεύτερο! Ο «Θησέας» φέρνει καταιγίδες και χιόνια

Νέα επιδείνωση από σήμερα και μέχρι την Κυριακή

Ο «Θησέας» καταφτάνει από την Ιταλία και μαζί του φέρνει ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά που θα σαρώσουν τη χώρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα Παρασκευή θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κατά τόπους στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο και στο Ιόνιο.

Το Σάββατο η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Μάλιστα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες της Παρασκευής σε όλα τα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας και το Σάββατο στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς με ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα.

Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και πιθανόν 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων θα έχουμε από την Κυριακή, όμως οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας μέχρι και την Τρίτη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένε με τοπικές βροχές. Καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία κατά τόπους ισχυρές από τις βραδινές ώρες. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα).
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, βαθμιαία στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, που στα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου (πάνω από τα 700 μέτρα).
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, που από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Ενίσχυση των ανέμων από τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, με πρόσκαιρη εξασθένηση το μεσημέρι. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ 
Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με βροχές, που από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, που από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων με την Πόπη Τσαπανίδου εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top