Το ’στρωσε σε όλη την Ελλάδα – Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Δείτε πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:22

Τα δόντια του δείχνει σήμερα ο καιρός καθώς από τα ξημερώματα χιονίζει και το έχει στρώσει σε αρκετές περιοχές της ημιορεινής και ορεινής Αχαΐας, στη Λάρισα και τη Φθιώτιδα.

Στο νομό Αχαΐας απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα που κινούνται στις εθνικές οδούς Πατρών – Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας και Καλαβρύτων – Αιγίου, μέσω Πτέρης, καθώς και στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων – Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και μέσω Λουσών, όπως και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους, ενώ έντονη χιονόπτωση σημειώνεται και στην ορεινή Ναυπακτία, αλλά οι δρόμοι είναι ανοικτοί.

Από το πρωί στους δρόμους βρίσκονται και τα μηχανήματα για να απομακρύνουν τον πάγο από το δρόμο που συνδέει το Αγρίνιο με το Καρπενήσι.

Στα λευκά η Λάρισα

Στα λευκά όμως έχει ντυθεί και η Λάρισα, με τις πρώτες νιφάδες να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και μέσα στην πόλη, ενώ το έχει στρώσει στα ορεινά του νομού.

Το θερμόμετρο δείχνει 2 βαθμούς Κελσίου και από το πρωί χιονίζει, δημιουργώντας μια πρώιμη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Χιόνια και στη Φθιώτιδα

Χιόνι πέφτει από το πρωί και στο νομό Φθιώτιδας, χωρίς όμως να σημειωθούν προβλήματα.

Στον δρόμο Λαμίας - Δομοκού έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση στην κυκλοφορία, το ίδιο και στον δρόμο Λαμίας - Άμφισσας. Χωρίς προβλήματα η κίνηση στον δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου.

Το σύνολο των εκχιονιστικών των δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν μετά το μεσημέρι.

Τρίκαλα και Καρδίτσα θα κάνουν λευκά Χριστούγεννα

Στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, χιονίζει επίσης από τις πρωινές ώρες, ενώ το κρύο είναι αισθητό τόσο στα ορεινά, όσο και στις πεδινές περιοχές.

Εικοσιπέντε μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούν για να καθαρίσουν το χιόνι στο οδικό δίκτυο, ρίχνοντας παράλληλα αλάτι.

Μέχρι τώρα το οδικό δίκτυο δεν παρουσιάζει προβλήματα και είναι ανοικτό.

Χιονόπτωση και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, στα ορεινά και πεδινά, έχουμε και στο νομό Καρδίτσας. Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο, συνδράμει στο καθαρισμό του χιονιού με 24 μηχανήματα. Μέχρι τώρα στο οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας δεν παρουσιάζονται προβλήματα και είναι ανοικτό.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Σε ό,τι αφορά στον καιρό των Χριστουγέννων αναμένεται να είναι γενικά αίθριος. Τη Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου αναμένονται άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέβει κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά την ημέρα με παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωί, κυρίως στα βόρεια.

Την Τρίτη (26/12) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top