Η μητέρα της Μυρτώς κατέθεσε αγωγή κατά του ελληνικού κράτους – «Αδιαφορούν για την υγεία του παιδιού μου»

Είναι αποφασισμένη να πάει μέχρι τέλους τον δικαστικό αγώνα

Αγωγή κατά του ελληνικού κράτους κατέθεσε η μητέρα της Μυρτώς, πεντέμιση χρόνια μετά την επίθεση που είχε δεχτεί η 15χρονη τότε κόρη της από τον Πακιστανό, Αχμέτ Βακάς, στα βράχια της Πάρου.

Μιλώντας στο radio1d.gr, η Μαρία Κοτρώτσου τόνισε πως το ελληνικό κράτος δεν φροντίζει την Μυρτώ και δεν αναλαμβάνει την αποκατάσταση της υγείας και την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη. 

Όπως δήλωσε, κινήθηκε δικαστικά κατά του ελληνικού δημοσίου και θα πάει μέχρι τέλους το δικαστικό αγώνα προκειμένου κανείς να μη βρεθεί στη θέση της Μυρτώς.«Δεν είναι δυνατόν να αδιαφορεί το κράτος για τη Μυρτώ και να μην της παρέχει τα αναγκαία. Έχουμε και δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις και αυτά διεκδικώ με την αγωγή κατά του κράτους», σημείωσε η κ. Κοτρώτσου και εξήγησε πως αυτή τη στιγμή η Μυρτώ επιβιώνει λόγω της συνεισφοράς ιδιωτών, καθώς το κράτος αδιαφορεί πλήρως.

Οι αρμόδιοι της είπαν ότι αν ήταν Έλληνας ο δράστης θα ήταν διαφορετική η κατάσταση, επειδή όμως είναι Πακιστανός ο θύτης και η χώρα του δεν έχει υπογράψει κάποια διμερή σύμβαση με την Ελλάδα, το κράτος δεν μπορεί να αναλάβει τα ιατρικά έξοδα της Μυρτώς.

Να αναφέρουμε τέλος, πως σύμφωνα με τα όσα είπε η κα Κοτρώτσου, το κράτος έχει δώσει ένα επίδομα στη Μυρτώ 730 ευρώ το μήνα, το οποίο δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη της θεραπείας είπε η μητέρα της. Τόνισε δε ότι το παιδί της κάνει καθημερινές θεραπείες και λαμβάνει φάρμακα προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή.


 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top