Aποκλειστικό: Η γραφειοκρατία άφησε ακαθάριστα τα φρεάτια στην Αθήνα

Βουλωμένα από μπάζα, σκουπίδια και χώματα είναι πολλά φρεάτια στους δρόμους της πρωτεύουσας. Με την πρώτη καταιγίδα γειτονιές κινδυνεύουν. Το οδοιπορικό είναι του Λάμπρου Δεμερτζή.

«Επανειλημμένα τους έχουμε πει να έρθουν να καθαρίσουν, ήρθαν κάποια στιγμή, έχουν μείνει στη μέση, τώρα αν ξαναβρέξει πάλι τα ίδια θα έχουμε» δηλώνει καταστηματάρχης της Αθήνας.

Ένα απίστευτο μπάχαλο αλλά και η γραφειοκρατία, έχει σαν αποτέλεσμα πολλά φρεάτια στην Αθήνα να είναι έτσι. Άγνωστο αν έχουν καθαριστεί ποτέ, όπως ισχυρίζεται ο δήμος της Αθήνας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις 29 Αυγούστου η οικονομική Επιτροπή του δήμου Αθηναίων προχώρησε στην κατακύρωση διαγωνισμού για καθαρισμό φρεατίων ύψους 73.400 ευρώ. Άρα θα περίμενε κανείς να ξεκινήσει ο καθαρισμός  από το καλοκαίρι κάτι που αν κρίνουμε από τη σημερινή εικόνα, μάλλον δεν έγινε.

Οι κάτοικοι του Αγίου Παύλου έχουν επανειλημμένως ειδοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για να καθαρίσουν τα φρεάτια, αλλά δεν έχει εμφανιστεί κανείς, λογικό, αφού δεν υπάρχει ανάδοχος.

Ποιο είναι όμως το απίστευτο που έκαναν στο Δήμο Αθηναίων; Οι καταστροφικές πλημμύρες της Μάνδρας φαίνεται ότι τους  δημιούργησε πανικό με τα βουλωμένα φρεάτια σε αρκετούς δρόμους της πρωτεύουσας. Έτσι η οικονομική Επιτροπή του δήμου Αθηναίων συνεδρίασε και ενέκρινε  τη σύμβαση  που είχε ήδη εγκριθεί από την ίδια μέλη της, τον Αύγουστο. Με απλά λόγια δηλαδή δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Ποια είναι η απάντηση του δήμου Αθηναίων για αυτό το μπάχαλο;

«Οι καθαρισμοί φρεατίων στην Αθήνα ξεκίνησαν εγκαίρως και είναι συνεχείς. Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 22ας Νοεμβρίου, δεν συζητήθηκε καμία νέα εργολαβία»

Πάντως κάποια φρεάτια δε θέλουν απλώς καθάρισμα, χρειάζονται και μηχανή του γκαζόν, εκτός και αν με αυτό τον τρόπο  δημιουργούν οάσεις πρασίνου στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top