Συγκινητική ανταπόκριση πολιτών στην έκκληση ηλικιωμένων από τη Μάνδρα για φαγητό

Παράπονα για γραφειοκρατία κατά την πρώτη ημέρα υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση επιδόματος

Πρώτη ημέρα υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση επιδόματος 5.000 ευρώ στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας και δεν έλειψαν τα παράπονα για γραφειοκρατία. Την ίδια στιγμή συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των απλών πολιτών στη δραματική έκκληση, μέσω του STAR, ενός ζευγαριού ηλικιωμένων που είχε να φάει δύο μέρες. 

Με μια ζεστή αγκαλιά και δάκρυα στα μάτια η 83χρονη Άννα Μαρούγκα και ο 87χρονος, καρκινοπαθής σύζυγος της, ευχαριστούν όλους τους απλούς πολίτες που ευαισθητοποιήθηκαν και τους έστειλαν τρόφιμα, παρακολουθώντας τη συγκλονιστική έκκληση τους στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του STAR. 

«Έχουμε να φάμε δυο μέρες» - Ραγίζει καρδιές ηλικιωμένο ζευγάρι στη Μάνδρα 

«Δείτε τι μας έφεραν, μακαρόνια, έτοιμα φαγητά, μαγειρεμένα...» είπε η Άννα Μαρούγκα. «Και από που δεν ήρθαν να μας βοηθήσουν. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο...» δήλωσε ο σύζυγός της.

Άρχισε την Τετάρτη, η υποβολή αιτήσεων στο δημαρχείο της Μάνδρας και τα παράπονα για γραφειοκρατία δεν έλειψαν.

Κατεστραμμένα περισσότερα από 1.200 σπίτια και 500 εμπορικές επιχειρήσεις είναι ο απολογισμός της τραγωδίας στη Μάνδρα. Μπορεί να έχουν περάσει 15 ημέρες, ωστόσο οι κάτοικοι ακόμα δίνουν μάχη να βγάλουν τις λάσπες από τα σπίτια τους.

Δύο εβδομάδες μετά τη φονική πλημμύρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το πρωί στη Μάνδρα.

Από την Παρασκευή θα αρχίσει η καταβολή του έκτακτου βοηθήματος των 5.000 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό και θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα το επίδομα των 8.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που επλήγησαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top