ΜΑΤ και ξύλο στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και στο υπουργείο Υγείας

Στο ένα διαμαρτυρήθηκαν φοιτητές και στο άλλο είχε συγκέντρωση η ΠΟΕΔΗΝ

Ένταση ξύλο και χημικά είχαμε το πρωί της Τετάρτης, στο υπουργείο Παιδείας όπου διαμαρτυρήθηκαν φοιτητές και στο υπουργείο Υγείας, όπου επιχείρησαν να μπουν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ.

Δυνάμεις των ΜΑΤ χτύπησαν φοιτητές μέσα στο Υπουργείο Παιδείας και έκαναν εκτεταμένη ρίψη χημικών. Οι φοιτητές δεν αποχώρησαν και ξαναδέχτηκαν επίθεση με χημικά. Κάποια στιγμή λύγισαν και βγήκαν από το κτίριο.

Οι εστιακοί φοιτητές ζητούσαν να τους δεχτεί κάποιος αρμόδιος. Η απάντηση όμως ήταν αρνητική και αναγκάστηκαν να πηδήξουν τα κάγκελα. Διαμαρτύρονταν για τις άθλιες συνθήκες των εστιών όπου ζουν και τη διακοπή της σίτισης.

Μετά από ώρα, οι υπεύθυνοι του υπουργείου άνοιξαν τις πόρτες και ομάδα διαδηλωτών συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα, ο οποίος δεν μπόρεσε να δώσει άμεση λύση στα προβλήματά τους.

ΜΑΤ και ξύλο στο υπουργείο Υγείας

Ένταση προκλήθηκε και στο υπουργείο υγείας κατά τη διάρκεια συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ. Μια ομάδα 50 ατόμων εισέβαλε στο κτίριο από την είσοδο που οδηγεί στο πρωτόκολλο και ζήτησαν συνάντηση με τον Υπουργό.

«Ντου» στο Υπουργείο Υγείας έκανε η ΠΟΕΔΗΝ – Τραυματίστηκε μια γυναίκα (φωτορεπορτάζ)

Μία υπάλληλος νοσοκομείου στον τομέα της καθαριότητας τραυματίστηκε ελαφρά.

Λίγο αργότερα μια 10μελής επιτροπή συνάντησε τον Υπουργό που εγγυήθηκε για την καταβολή της μισθοδοσίας  των συμβασιούχων όχι όμως για τη μονιμοποίησή τους.

Στο μεταξύ για λάθος υπολογισμό στην επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών υπέρ υγείας καταγγέλλει την κυβέρνηση το ενιαίο σωματείο συνταξιούχων.

Όπως λένε, το αποτέλεσμα ήταν οι συνταξιούχοι να πάρουν στα χέρια τους πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που δικαιούνται.

Ένταση και στα Γιάννενα μεταξύ εργαζομένων οι οποίοι επιχείρησαν να περιφρουρήσουν απεργία σε σούπερ μάρκετ της πόλης και αστυνομικών.

Η αστυνομία προχώρησε σε 12 συλλήψεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top