Κλείνουν οι μπάρες σήμερα στο Μετρό – Μόνο με ηλεκτρονικό εισιτήριο οι μετακινήσεις

Αρχικά θα εφαρμοστεί σε τέσσερις από τους 40 σταθμούς - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:14

Τελείωσαν τα ψέματα για το επιβατικό κοινό. Από σήμερα ο ΟΑΣΑ προχωρά στο σταδιακό κλείσιμο των πυλών ελέγχου εισιτηρίου σε σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Αρχικά οι πύλες θα κλείσουν σε τέσσερις από τους 40 σταθμούς του Μετρό, στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, στο Αεροδρόμιο, στον Άγιο Αντώνιο και στον Ελαιώνα, στον οποίο η κίνηση είναι περιορισμένη.

Στόχος είναι με τον τρόπο αυτό να αποφευχθούν οι δυσλειτουργίες, αλλά και η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, ενώ δεν αναμένεται να κλείσουν οι μπάρες σε άλλους σταθμούς, καθώς στον ΟΑΣΑ κρίνουν ότι ακόμα οι επιβάτες δεν έχουν εξοικειωθεί αρκετά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την ηλεκτρονική κάρτα.

Επίσης, το κλείσιμο των πυλών γίνεται σταδιακά γιατί ακόμα δεν έχουν εκδοθεί όλες οι προσωποιημένες κάρτες για τα άτομα  που δικαιούνται ελεύθερη πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, το μέτρο θα πρέπει να εφαρμοστεί μόνο στους σταθμούς που πληρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας, καθώς δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η σύνδεση των συστημάτων ασφαλείας που αφορούν σε έκτακτα περιστατικά, όπως π.χ μια φωτιά.

Πού θα βρείτε ηλεκτρονικά εισιτήρια

Ηλεκτρονικά εισιτήρια θα μπορείτε να αγοράζεται από περίπτερα, αλλά και από άλλα σημεία. Από τα 900 περίπτερα στα οποία εστάλησαν επιστολές συνεργασίες, ανταποκρίθηκαν τα 200, στα οποία δόθηκαν μηχανήματα POS του ΟΑΣΑ. To δίκτυο μάλιστα επεκτείνεται και θα φτάσει στα 600 σημεία.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή δυσλειτουργίας της προσωποποιημένης κάρτας, ο κάτοχός της μπορεί να τη δηλώνει το συντομότερο δυνατόν σε ένα από τα Σημεία Έκδοσης Προσωποποιημένης ATH.ENA Card, ζητώντας την αντικατάστασή της με την υπολειπόμενη αξία.

 Επίσης κάθε επιβάτης θα μπορεί να βλέπει τον χρόνο ισχύος του ενιαίου εισιτηρίου των 90 λεπτών πάνω στα επικυρωτικά μηχανήματα και στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Τι να κάνετε με τα χάρτινα εισιτήρια

Οι κάτοχοι χάρτινων εισιτηρίων μπορούν:

  • Εάν έχουν έως 10 εισιτήρια να προσέρχονται στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ ΑΕ στον σταθμό της Ομόνοια ή στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΣΥ ΑΕ (Παρνασσού 6, Άγιος Ιωάννης Ρέντης) για να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
  • Οι κάτοχοι περισσότερων των 10 εισιτηρίων θα προσέρχονται από 20/11/2017 στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15, Αθήνα) προκειμένου να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top