Τι εξηγεί στο Star ο πρόεδρος του ΚΕΔΥ για την ύπαρξη δονακίου χολέρας στο Παίδων «Αγία Σοφία» - Στην εντατική βρέφος 13 ημερών

Δεν προκαλεί επιδημία όμως το νεογέννητο έχει ήδη παρουσιάσει επιπλοκές με μηνιγγίτιδα και σηψαιμία

Συναγερμός σήμανε και πάλι για ύπαρξη χολέρας αυτή τη φορά στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Ένα βρέφος 13 ημερών νοσηλεύεται στη μονάδα αυξημένης φροντίδας με δονάκιο χολέρας που δεν προκαλεί επιδημία, όμως το μωρό έχει ηδη παρουσιάσει επιπλοκές με μηνιγγίτιδα και σηψαιμία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με σηψαιμία και μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται το νεογέννητο στο Παίδων «Αγία Σοφία» - Τι αποσαφηνίζεται για το δονάκιο χολέρας

Μιλώντας στο Star, ο Πρόεδρος του ΚΕΔΥ, Άλκης Βατόπουλος, εξήγησε:

«Μπορούμε να πούμε ότι είναι απλή συνωνυμία. Υπάρχει στην Ελλάδα σπανίως. Έχουμε βρει κι άλλα περιστατικά λοιμώξεων με το ίδιο μικρόβιο. Μπορεί να προκαλέσει σηψαιμία, λοίμωξη τραύματος ή μηνιγγίτιδα».

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου του νοσοκομείου σχετικά με την υγεία του μωρού, λόγω της υποψίας λοίμωξης από δονάκιο, το νεογνό το οποίο νοσηλευόταν ήδη σε θερμοκοιτίδα απομονώθηκε και άρχισαν να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα επαφής και αντισηψίας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και το προσωπικό καθαριότητας.

Στην ερώτηση αν μπορούν να κολλήσουν τα άλλα παιδιά στην Εντατική, ο κος Βατόπουλος απάντησε:

«Εφόσον τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, όχι!» και πρόσθεσε ότι: «Δεν έχει καμία σχέση με τη χολέρα ούτε προκαλεί χολέρα».

Να αναφέρουμε τέλος, πως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, τα αποτελέσματα απο τα δείγματα για το μαιευτήριο «Έλενα» βγήκαν αρνητικά στην ανίχνευση δονακίου χολέρας. Η ΠΟΕΔΗΝ πάντως που κατήγγειλε το θέμα θα δώσει αύριο στοιχεία στον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών.

 

Δείτε περισσότερα στο video.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top