Με σηψαιμία και μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται το νεογέννητο στο Παίδων «Αγία Σοφία» - Τι αποσαφηνίζεται για το δονάκιο χολέρας

Τι αναφέρει με ανακοίνωση της η διοίκηση του νοσοκομείου

Τι λέει το Παίδων "Αγία Σοφία" για το νεογέννητο

Συναγερμός σήμανε στο Ε.Σ.Υ (Εθνικό Σύστημα Υγείας) όταν βρέφος που γεννήθηκε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», εισήχθη στο Παίδων «Αγία Σοφία» στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, με υποψίες ότι προσεβλήθη από μη τοξινογόνο δονάκιο χολέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός στο Ε.Σ.Υ: Nεογέννητο νοσηλεύεται με δονάκιο χολέρας στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», αναφέρει πως πρόκειται για κοριτσάκι, τελειόμηνο, «το οποίο προσήλθε στο νοσοκομείο στην εφημερία της 19ης/10/17 σε επηρεασμένη γενική κατάσταση λόγω εμπυρέτου από 8ώρου, συνοδευόμενο από  εμέτους, μειωμένη σίτιση και ανησυχία από 24ώρου. Εισήχθη στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου.

Από την κλινική εξέταση εισόδου διαπιστώθηκε επηρεασμένη γενική κατάσταση, αγγειοκινητικές διαταραχές, έντονη ανησυχία και ευερεθιστότητα ενώ κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παρουσίασε σπασμούς.

Από  τον εργαστηριακό έλεγχο διαγνώστηκε σηψαιμία και μηνιγγίτιδα.  Άμεσα μετά τη διάγνωση,  λόγω της υποψίας  λοίμωξης από δονάκιο, το νεογνό το οποίο νοσηλευόταν ήδη σε θερμοκοιτίδα απομονώθηκε και άρχισαν να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα επαφής και αντισηψίας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και το προσωπικό καθαριότητας.

Άμεσα μετά την εισαγωγή του άρχισε ενδοφλέβια αντιβιοτική αγωγή.

Δείγμα αίματος και Εγκεφαλονωτιαίου υγρού εστάλη στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (Κ.Ε.Δ.Υ) όπου από προφορική ενημέρωση  πρόκειται για  vibrio non toxigenic το οποίο ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των δονακίων αλλά δεν ανήκει στην κατηγορία των τοξινογόνων, άρα δεν πρόκειται για δονάκιο χολέρας».

Περισσότερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα στις 19:55. Το δελτίο μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά μέσα από τους τηλεοπτικούς σας δέκτες ή στην κεντρική σελίδα του star.gr.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top