Στον Άρειο Πάγο ο «Mr.Βitcoin» για να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ μετά την απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης

Τι λέει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισής του - Νέα ενημέρωση 21:36

Στις Ηνωμένες Πολιτείες θα εκδοθεί τελικά ο Alexander Vinnik, γνωστός και ως «Mr. Bitcoin», ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο φερόμενος "Mr. Bitcoin", η κατηγορία για ξέπλυμα 6 δις και το ψυχροπολεμικό θρίλερ

Αυτό αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου βρέθηκε ο 38χρονος προ ημερών, ζητώντας να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ

ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ Ο VINNIK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ

«To Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, με την απόφαση του έκανε δεκτό το αίτημα εκδόσεως των ΗΠΑ. Δεν έχουμε δει το σκεπτικό του βουλεύματος διότι όταν απαγγέλθηκε η απόφαση περιορίστηκε στο δια ταύτα η Πρόεδρος. Περιμένουμε αργότερα να δούμε πως τεκμηριώνει αυτό το σκεπτικό το Συμβούλιο για να το σχολιάσουμε. Ασκήσαμε έφεση αναπτύσσοντας τους λόγους που κατά την άποψη μας έσφαλε το Συμβούλιο, και όπως ξέρετε η απόφαση πλέον θα εκδικαστεί ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου. Ελπίζουμε και προσδοκούμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο διότι πιστεύουμε ότι οι νομικές προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την έκδοση του πελάτη μας στην Αμερική, δεν συντρέχουν στην υπόθεση αυτή, η οποία είναι πολύ σοβαρή και αν θέλετε πρωτόφαντη για τα ελληνικά δικαστήρια», δήλωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Vinnik.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΟΝ MR.BITCOIN

Ο Vinnik, κατηγορείται ότι ξέπλενε κέρδη εγκληματικών οργανώσεων μέσω της ηλεκτρονικής του πλατφόρμας.

Τον περασμένο ήρθε στη χώρα μας για διακοπές και συνελήφθη μετά από διεθνές ένταλμα, σε πολυτελές ξενοδοχείο της Χαλκιδικής όπου βρισκόταν με τη σύζυγο του και τα δυο ανήλικα παιδιά τους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν διαχειριστής της πλατφόρμας την οποία χρησιμοποιούσαν κυβερνοεκβιαστές, διεφθαρμένοι πράκτορες, χάκερ και έμποροι ναρκωτικών. Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι αθώος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκίνησε η δίκη του φερόμενου "Mr Bitcoin"! Ο Ρώσος χάκερ κατηγορείται για απάτη πάνω από 4 δις

Στο Εφετείο της Θεσσαλονίκης ο «μάγος των Bitcoin» - Πότε αναμένεται η απόφαση για την έκδοσή του

Να αναφέρουμε τέλος, πως η κατάσταση περιπλέχτηκε ακόμα περισσότερο όταν εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες,  την έκδοση του Vinnik ζήτησε και η Ρωσία όπου ο Vinnik, κατηγορούνταν για απάτη, έγκλημα με πολύ μικρότερη ποινή από τα πάνω από 50 χρόνια φυλάκισης που κινδυνεύει να εκτίσει και το πρόστιμο των 12 εκατομμυρίων δολαρίων αν καταδικαστεί στην Αμερική. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top