Ξεκίνησε η δίκη του φερόμενου "Mr Bitcoin"! Ο Ρώσος χάκερ κατηγορείται για απάτη πάνω από 4 δις

Δείτε το βίντεο Νέα ενημέρωση 1-10-2017 08:17

Στην κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης είναι αν ο φερόμενος ως Βασιλιάς του Bitcoin που κατηγορείται ότι ξέπλενε κέρδη εγκληματικών οργανώσεων μέσω της ηλεκτρονικής του πλατφόρμας, θα κατευθυνθεί πρός τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ή τη Ρωσία. Και οι δυο χώρες διεκδικούν τον Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο στη Χαλκιδική με διεθνές ένταλμα.

Ο 38χρονος δηλώνει τεχνικός διαδικτύου και αρνείται τον τίτλο του Mr Bitcoin τον οποίο του αποδίδει το μακροσκελές κατηγορητήριο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Φέρεται να έχει ξεπλύνει πάνω από 4 δις δολάρια από εγκληματικές δραστηριότητες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων στην οποία του αποδίδεται ρόλος διαχειριστή. Σε αυτές περιλαμβάνονται και λύτρα από διαδικτυακά εγκλήματα που πληρώθηκαν σε κρυπτονομίσματα. Ο ίδιος βρέθηκε ενώπιων  του συμβουλίου εφετών Θεσσαλονίκης ζητώντας να μην εκδοθεί στην Αμερική. O εισαγγελέας είχε αντίθετη άποψη.

Ο Βίνικ ήρθε στη χώρα μας τον περασμένο Ιούλιο για διακοπές και συνελήφθη μετά από διεθνές ένταλμα, σε πολυτελές ξενοδοχείο της Χαλκιδικής όπου βρισκόταν με τη σύζυγο του και τα δυο ανήλικα παιδιά τους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν διαχειριστής της πλατφόρμας την οποία χρησιμοποιούσαν κυβερνοεκβιαστές, διεφθαρμένοι πράκτορες, χάκερ και έμποροι ναρκωτικών. Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι αθώος.

Παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν και η σύζυγός του, η οποία κρατούσε συνεχώς στα χέρια της μια Αγία Γραφή.

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο καθώς εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αίτημα έκδοσης έστειλε στη χώρα μας και η Ρωσία αμέσως μετά τη σύλληψη του εκζητούμενου. Εκεί, ο Βίνικ κατηγορείται για απάτη, έγκλημα με πολύ μικρότερη ποινή από τα πάνω από 50 χρόνια φυλάκισης που κινδυνεύει να εκτίσει και το πρόστιμο των 12 εκατομμυρίων δολαρίων αν καταδικαστεί στην Αμερική. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top