Στο Εφετείο της Θεσσαλονίκης ο «μάγος των Bitcoin» - Πότε αναμένεται η απόφαση για την έκδοσή του

Τον ζητούν τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία για ξέπλυμα κερδών από εγκληματικές οργανώσεις

Στο Εφετείο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε σήμερα ο «μάγος των Bitcoin», ο άνθρωπος ο οποίος κατηγορείται ότι «ξέπλενε» μέσω της πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων (bitcoin) κέρδη εγκληματικών οργανώσεων, το ύψος των οποίων υπολογίζεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε 4 δισ. ευρώ.

Για τον λόγο αυτό, οι Αρχές της Αμερικής έχουν ζητήσει από τις ελληνικές Αρχές, την έκδοση του Vinnik στις ΗΠΑ, με τη Ρωσία να μπαίνει «σφήνα» στις 19 Σεπτεμβρίου και να ζητά επίσης την έκδοση του στη χώρα καταγωγής του.

Από τη μεριά της, η ελληνική δικαιοσύνη καλείται να εξετάσει τα δυο αιτήματα ξεχωριστά και να λάβει μια απόφαση για το πού θα εκδοθεί τελικά ο Alexander Vinnik.

Η ετυμηγορία του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης για την έκδοση ή μη, στις ΗΠΑ, του 38χρονου Ρώσου, αναμένεται την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στις 9:30 το πρωί.

«Ο εισαγγελέας ζήτησε με μια θα έλεγα ατεκμηρίωτη πρόταση να γίνει δεκτό το αίτημα της εκδόσεως των ΗΠΑ. Εμείς το αντικρούσαμε, προβάλλοντας όλα τα επιχειρήματα, και τα ουσιαστικά και τα νομικά, τα οποία πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να οδηγήσουν το δικαστήριο στο να απορρίψει το αίτημα της εκδόσεως. Το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν εξέδωσε σήμερα απόφαση, είναι ένα θετικό βήμα και θα περιμένουμε την Τετάρτη. Ελπίζουμε και προσδοκούμε σε ένα καλό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Aλέξανδρος Λυκουρέζος, ένας εκ των δικηγόρων του Vinnik.

 

Δείτε στο video την ώρα που μεταφέρεται στο Συμβούλιο Εφετών ο Vinnik - Παρούσα και η σύζυγός του η οποία προσευχόταν

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top