Εντυπωσιακές εικόνες από την εξουδετέρωση δυο βομβών στην Ελευσίνα

Δείτε στο video την μέθοδο που ακολούθησαν οι έμπειροι πυροτεχνουργοί της 112 Πτέρυγας Μάχης

Εντυπωσιακές εικόνες από την εξουδετέρωση των δυο βομβών, που είχαν εντοπιστεί στο αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Ελευσίνα κατέγραψε η εκπομπή «Αρετή και Τόλμη». Οι έμπειροι πυροτεχνουργοί της 112 Πτέρυγας Μάχης αποκαλύπτουν στην κάμερα τη μέθοδο που ακολούθησαν, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Να σημειώσουμε, ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι πυροτεχνουργοί της πολεμικής αεροπορίας χρειάστηκε να φέρουν εις πέρας την επικίνδυνη αποστολή εξουδετέρωσης βομβών. Τα δύο μη εκραγέντα πυρομαχικά κατάλοιπα του  Β' Παγκοσμίου Πολέμου - ισχύος -500 λιμπρών - είχαν εντοπιστεί  στο χώρο της 112 πτέρυγας μάχης, κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής.

Το αεροδρόμιο της Ελευσίνας , κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου βομβαρδίστηκε από τις συμμαχικές δυνάμεις με 200 τόνους εκρηκτικών στις 16 - 17 και 18 Νοεμβρίου του 1943. Αποτέλεσμα ήταν να εντοπίζονται ανενεργά εκρηκτικά στο έδαφός του, κατά τη διάρκεια ανακατασκευών.

Για την επιχείρηση είχαν ληφθεί  όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας: Καθοδήγηση μέρους του ωστικού κύματος και των θραυσμάτων, εντός του αεροδρομίου και μείωση της έντασής του με τη δημιουργία αναχωμάτων.

Η πυροτεχνουργοί της 112 Πτέρυγας μάχης έδειξαν στην κάμερα της Εκπομπής «Αρετή κια Τόλμ» τα κελύφη των βομβών, μετά το πέρας της επιχείρησης.

Όπως λένε, σε μια ενδεχόμενη έκρηξη αυτά θα έσπαγαν σε χιλιάδες κομμάτια και θα απλώνονταν σε ακτίνα 1.400 μέτρων!

Για μία ακόμη φορά οι Πολεμική αεροπορία της χώρας και η 112 Πτέρυγα μάχης εργάστηκε... αθόρυβα και αγόγγυστα για την ασφάλεια των πολιτών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top