Και εγένετο φραπέ! Πώς γεννήθηκε στη ΔΕΘ ο πιο δημοφιλής τρόπος παρασκευής καφέ στην χώρα μας

Και… μουσείο Frappé φέτος στη Θεσσαλονίκη

Μία απροσδόκητη ανακάλυψη του φραπέ πριν από 60 χρόνια στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, άλλαξε για πάντα την καθημερινότητα του Έλληνα στην κατανάλωση του καφέ.

Οι διοργανωτές φέτος αποφάσισαν, να παρουσιάσουν για πρώτη φορά, με πρωτότυπο τρόπο την ιστορία του φραπέ στους επισκέπτες της κατά τη διάρκεια της 82ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Κάποτε βλέπαμε τον Κώστα Χατζηχρήστο στις ταινίες του κινηματογράφου να απολαμβάνει ον βαρύγλυκο ελληνικό καφέ του και μετά από λίγα χρόνια την Κώστα Βουτσά να πίνει φραπέ, κάτι πολύ «ξενικό»  για εκείνα τα χρόνια, αλλά τόσο   όμως ελληνικό, που ελάχιστοι το γνώριζαν.

Με αφορμή το γεγονός ότι πριν 60χρόνια ένας πωλητής εταιρίας καφέ ανακάλυψε τον τρόπο τρόπο παρασκευής κρύου καφέ στο σέικερ, στην 22η ΔΕΘ,  φέτος οι διοργανωτές έφτιαξαν το Μουσείο του φραπέ προκειμένου οι επισκέπτες να μάθουν τους μύθους και τις αλήθειες που τον συνοδεύουν.

Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι τύποι καφέδες ωστόσο κάποιοι επιμένουν στον φραπέ, ο οποίος παραμένει  πιο δημοφιλής στις ηλικίες άνω των 40, όπως δηλώνουν αυτοί που ξέρουν.          

Το «Μουσείο Frappé», θα λειτουργήσει στο Περίπτερο 11 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top