Νέα πυρκαγιά στη Ζάκυνθο! Mάχη δίνουν οι πυροσβέστες στο Στόμιο Ιεράπετρας και στα Τζουμέρκα

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα Καμένα Βούρλα--Σε ύφεση η φωτιά στο Κορωπί-Πρώτη ανάρτηση: 12-08-2017 17:02

Πολύωρη μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να ελέγξουν την πυρκαγιά στο Στόμιο Ιεράπετρας, η οποία εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα, έχοντας μέχρι στιγμής κάψει 20 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 20 στρέμματα καλαμιώνων.

Αυτή την ώρα επιχειρούν εννέα πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς συμβάλλει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με το συντονιστικό της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχουν φόβοι για κατοικίες, ενώ ζημιές έχει υποστεί μικρός αριθμός θερμοκηπίων.

Παράλληλα, νέα πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ζάκυνθο, αυτή τη φορά στην περιοχή Κοιλιωμένος. Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση. Για την κατάσβεσή της, επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ αναμένεται και ενίσχυση από αέρος. Την Παρασκευή εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο όρος Βραχίονα, στη Ζάκυνθο. Το μεσημέρι του Σαββάτου, το μέτωπο, στην κορυφογραμμή του όρους, κοντά στο Καταστάρι Ζακύνθου, παρουσίαζε καλύτερη εικόνα.

Πυρκαγιά βρίσκεται από το απόγευμα σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση και στην περιοχή Θεοδώριανα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη τύπου Canadair.

Σε ύφεση βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί του Σαββάτου σε δασική έκταση στη Βύλιζα Κορωπίου.

Η πυρκαγιά πέρασε από τις παρυφές του οικισμού καίγοντας χαμηλή βλάστηση, πίσω από το προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί, ενώ αποχώρησαν τα τρία ελικόπτερα που έκαναν ρίψεις νερού μέχρι το μεσημέρι.

Στο σημείο παραμένουν όμως ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Συνολικά επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και 11 οχήματα των δήμων και της Περιφέρειας και 6 εθελοντικά.

Υπό έλεγχο, στο μεγαλύτερο μέρος της, τέθηκε η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι φλόγες πλησίασαν πολύ κοντά στα σπίτια δημιουργώντας πανικό στους κατοίκους, ενώ υπήρξε διακοπή του ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή των Καμένων Βούρλων και του Αγίου Κωνσταντίνου.

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα αεροσκάφος Canadair και δύο PZL.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια.

Στο μεταξύ, όπως το star.gr σας έγραψε και σε προηγούμενη ανάρτηση, στο μέτωπο των πυρκαγιών, όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου και συγκεκριμένα από ώρα 06:00 της 11-08-2017 έως 06:00 της 12-08-2017, εκδηλώθηκαν 46 δασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων οι περισσότερες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στην Καισαριανή, στο Τσεκούρι της Πάργας, στα Αμπέλια Αγρινίου, στο Μαζαράκι Ηλείας και στην Πρέβεζα, ενώ έχει κατασβεστεί η πυρκαγιά στο Δίλοφο Φαρσάλων.

Σημειώνεται ότι για την πυρκαγιά στην περιοχή Σκαμνούλα στην Πρέβεζα, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ο Κ.Η. του Σ. 52 ετών, για πυρκαγιά από αμέλεια σε αγροτική έκταση, συνέπεια εκτέλεσης εργασιών με χρήση τροχού κοπής.

Σε ύφεση, ή οριοθετημένες, χωρίς να εμπνέουν ανησυχίες είναι οι πυρκαγιές στα Κύθηρα, (όπου χτες αποδεσμεύτηκαν και άλλες πολλές δυνάμεις), στις Μαριές Ζακύνθου, στο Νεοχώρι Γορτυνίας και στο Βροντερό Φλώρινας.

Οι δύο πυρκαγιές, που εισήλθαν χτες από την Αλβανία στις περιοχές Παλαμπάς και Λημέρι στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας, βρίσκονται σε εξέλιξη και επιχειρούν συνολικά 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top