Τραγωδία στην Πάτρα με έναν νεκρό! Από το 2015 είχε κριθεί ακατάλληλο το κτήριο που κατέρρευσε

Μόλις σήμερα υπεγράφη η κατεδάφισή του - Πρώτη ανάρτηση 04-08-2017 20:45

Αλλοδαπός, αλγερινής υπηκοότητας, ήταν όπως όλα δείχνουν, ο άνδρας που έχασε την ζωή του το απόγευμα της Παρασκευής, μετά την κατάρρευση οροφής κτιρίου, στην χερσαία ζώνη του παλιού λιμανιού της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός είχε πάει στο συγκεκριμένο σημείο, διότι είχε βρει τρόπο να φορτίσει την μπαταρία του κινητού τηλεφώνου του.

Όμως, λίγη ώρα πριν φύγει, όπως είπαν φίλοι του στους πυροσβέστες που ερευνούν τον χώρο, σημειώθηκε η κατάρρευση, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από την οροφή.

Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί, πυροσβέστες λιμενικοί και διασώστες του ΕΚΑΒ.

Άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με εκπαιδευμένο σκύλο ερεύνησαν στα συντρίμμια του κτιρίου. Δύο άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι στο κτίριο είχαν βρει κατάλυμα πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι μόλις κατάλαβαν τι έχει συμβεί άρχισαν συγκλονισμένοι να θρηνούν για την απώλεια του συμπατριώτη τους.

Μάλιστα, ένας εξ' αυτών μπήκε στα συντρίμμια και άρχισε να θρηνεί, αναζητώντας προφανώς τον φίλο του που είχε χαθεί.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω, άνδρες της Πυροσβεστικής τον απομάκρυναν από το σημείο, με σεβασμό στον πόνο του.

Από το 2015 είχε πάρει κλίση το στέγαστρο στο λιμάνι της Πάτρας

Να σημειωθεί ότι από το 2015 είχε γίνει αυτοψία από την Πολεοδομία που είχε κρίνει το στέγαστρο ακατάλληλο. Μάλιστα είχε δοθεί και εντολή να απομακρυνθεί και λούνα παρκ που είχε μισθώσει το χώρο. Η κατεδάφιση δεν προχώρησε καθώς υπήρχε κώλυμα από το Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων, προκειμένου να χαρακτηριστεί ή μη, ως διατηρητέο, το εν λόγω υπόστεγο.

Ειρωνεία της τύχης; Σήμερα το μεσημέρι ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε ότι νωρίτερα είχε υπογραφεί, μεταξύ του ΟΛΠΑ και της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για την κατεδάφιση του συγκεκριμένου υποστέγου.

Όπως ανέφερε ο ΟΛΠΑ «η ολοκλήρωση των εργασιών κατεδάφισης προβλέπεται, σύμφωνα με τη σύμβαση, να πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου τριμήνου ώστε ως το τέλος του φθινοπώρου ο χώρος να αποδοθεί ελεύθερος στο Δήμο Πατρέων για να τον εντάξει στους σχεδιασμούς ανάπλασης της παραλιακή ζώνης».

Τις στιγμές της κατάρρευσης της οροφής του κτιρίου στο παλιό λιμάνι της Πάτρας περιγράφει ο Γιάννης Μάκκας, ο οποίος βρισκόταν λίγα μέτρα πιο μακριά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ειδικότερα, όπως λέει ο κ. Μάκκας, «τη στιγμή που βρισκόμουν στο γραφείο μου το οποίο είναι απέναντι από το παλιό λιμάνι, άκουσα πρώτα ένα κρότο και μετά ένοιωσα μία μικρή δόνηση, σαν σεισμό».

Στη συνέχεια, προσθέτει, «άνοιξα το παράθυρο και τα είδα όλα κατεδαφισμένα».

Ταυτόχρονα, όπως περιγράφει ο κ. Μάκκας, «είδα ανθρώπους να βγαίνουν από τον χώρο που στεγάζονταν παλιά τα κρατητήρια του Λιμενικού, κρατώντας βαλίτσες στα χέρια τους».

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές και ο Λιμενάρχης Πατρών Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, ενώ λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top