Κόπηκε η κορδέλα! Δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Αμφιλοχία – Άρτα της Ιόνιας Οδού

Πλέον Αθήνα – Ιωάννινα θα γίνεται σε 3 ώρες και 30 λεπτά

Ιόνια Οδός: Στην κυκλοφορία το τμήμα Αμφιλοχία–Άρτα

Παραδόθηκε και επίσημα το τμήμα της Ιόνιας Οδού από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη της Άρτας, μήκους 27 χιλιομέτρων που μειώνει ακόμα περισσότερο τις αποστάσεις και κάνει πλέον το ταξίδι από την Αθήνα στα Ιωάννινα να διαρκεί μόλις 3 ώρες και 30 λεπτά.

Σήμερα σε κυκλοφορία βρίσκονται το τμήμα από Αντίρριο έως Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας συνολικού μήκους 102 χλμ. και το τμήμα από την αρχή της παράκαμψης Άρτας (περιοχή Σελλάδες) έως και την Πέρδικα Ιωαννίνων, συνολικού μήκους 53 χλμ.

Με την παράδοση αυτών των ενδιάμεσων 27 χιλιομέτρων, η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος αυτοκινητόδρομος συνολικού μήκους 182 χιλιομέτρων.

Μάλιστα μέσα στον Αύγουστο θα παραδοθούν στην κυκλοφορία τα τελευταία 14 χιλιόμετρα του τμήματος Πέρδικας Ιωαννίνων έως την ένωση με την Εγνατία Οδού.

Με το νέο τμήμα, παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου και η διάρκεια της διαδρομής από Α/Κ Αμφιλοχίας έως και Παράκαμψη Άρτας, μειώνεται σχεδόν στο μισό και από 40 λεπτά που διαρκεί σήμερα μέσω υφιστάμενης εθνικής οδού, δε θα ξεπερνά τα 20 λεπτά μέσω Ιόνιας Οδού.

Το σύνολο του τμήματος διαθέτει 2 λωρίδες κυκλοφορίας και Λ.Ε.Α. καθ’ όλο το μήκος του, ενώ στα τεχνικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται 5 γέφυρες, 22 άνω και κάτω διαβάσεις και 34 οχετοί.

Πλέον, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, θα διαρκεί περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, και με την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top